DOLAR
32,5130
EURO
34,8150
ALTIN
2.425,55
BIST
9.707,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Aydemir, kapanan okulun mağdur olan öğrencilerin durumunu meclise taşıdı

Aydemir, kapanan okulun mağdur olan öğrencilerin durumunu meclise taşıdı
29.12.2022 23:10 | Son Güncellenme: 29.12.2022 23:12
268
A+
A-

Karlıova Yiğitler Köyünde bulunan okulun, 2020 Karlıova depremi sonrasında kapatıldığını belirten Aydemir, yaklaşık 300 öğrencinin Karlıova Merkez’e gönderilerek mağdur edildiğini söyledi.

HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, Karlıova depremi sonrasında öğrencilerin yaşadığı mağduriyetlerle ilgili meclise soru önergesi sundu.

Aydemir, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından cevaplandırılması amacıyla meclise sunduğu önergede, şu ifadelere yer verdi: “Bingöl’ün Karlıova İlçesinde 2020 yılında meydana gelen depremin sancıları, aradan geçen yaklaşık üç yıla rağmen halen devam etmektedir. Barınma; ısınma, sağlık gibi problemlerin birçok kez dile getirilmiş olmasına rağmen deyim yerindeyse halkımız kaderine teslim edilmiştir. Tüm bu problemler hali hazırda çözümsüz bırakılmışken bu sene eğitimlerini zor şartlarda sürdürmeye çalışan öğrencilere ve ailelerine yeni uygulama ile bir mağduriyet daha yaşatılmıştır. Karlıca, Aynik, Kızılağaç, Çatak ve Mezarcık Köylerindeki öğrencilerin, yıllardır eğitimlerini gördükleri Yiğitler Köyünde bulunan okul, depremden sonra aldığı hasarların onarılmaması sebep gösterilerek eğitime kapatılmıştır. Yaklaşık 300 öğrencinin eğitim gördüğü okul, hiçbir öğrenci ya da veliye bilgi verilmeden, köylere 32 kilometre uzaklıkta olan Karlıova Merkezde bir okula taşınmıştır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile temasa geçen aileler hiçbir sonuç alamadıklarını ifade etmişlerdir. Okulun köylere olan uzaklığından sebeple öğrencilerin çok erken saatlerde yola koyulmak zorunda kaldıklarını dile getiren aileler, çocuklarının sağlıklarından endişe ettiklerini, bunun çözümü içinde başvurularının olumsuz karşılandığını tarafımıza iletti. Ayrıca sırf servis saatlerinde değişiklik yapılmaması için öğrencilerin okula çok erken götürüldükleri bunun çözümü için ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hiçbir şekilde taviz vermeden ret ettiği de iddia edilmektedir.”

binguven-bal2

Aydemir, Bakan Özer’e şu soruları yöneltti:

“-Depremden zarar gören köylerimiz de eğitim de belli bir süre aksaklıklar yaşanmıştır. Bu süre zarfında öğrencilerin geri kalan eğitimlerini tamamlayacak bir çalışma yaptınız mı?

-Yiğitler Köyünde bulunan okulda ki eksiklikler neler? Tarafınıza bu konuda ulaşmış bir bilgi var mı?

-Okulun onarılması için herhangi bir çalışmanız oldu mu?

-İddia edildiği gibi, öğrencilere veya velilere okulun taşınacağı konusunda bilgi verilmediği konusu doğru mu?

-Okulun taşınması konusunda bilgi verilmemesinin gerekçeleri nelerdir?

-Öğrencilerin; servis, beslenme ve saat konusunda yaşadıkları mağduriyetleri giderecek misiniz?

-Mağdur olan öğrencilerimiz Yiğitler Köyünde bulunan okullarında eğitimlerine tekrar başlayabilecekler mi?

Bu konuda bir çalışmanız olacak mı?”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.