DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

AVCILIK SPOR DEĞİL; KATLİAMDIR!

AVCILIK SPOR DEĞİL; KATLİAMDIR!
23.01.2022 16:52 | Son Güncellenme: 23.01.2022 20:41
423
A+
A-

Yayladere İlçesine bağlı Korlu (Şıxan) Köyü Okul mıntıkasında avcılar tarafından yeni bir katliam daha gerçekleştirdi. 10 tane yaban domuzu vurup yola atan avcıların, yurtdışından izinli bir gurup olduğu belirtildi.

Peri Suyu Platformu temsilcisi Eren Akyol’un yaptığı açıklamada, “Her geçen gün tahrip edilen doğada zor koşullar altında yaşamaya çalışan hayvanların sonu avcılar elinden olmaktadır.

Bunun yeni örneği Peri Vadisinde Yayladere (Xolxol) İlçesine bağlı Korlu (Şıxan) Köyünde avcılar tarafından yapılan katliamdır.

binguven-bal2

Yaşam alanlarını savunan bizler, her seferinde yetkililere seslendik ve seslenmeye devam ediyoruz. Ve bir daha haykırıyoruz ki;

Avcılık bir spor değil cinayettir.

Keyif ve zevk işidir.

Zevk için hayvan katletme mesleğidir.

Dili olmayan bu hayvanları ateşli silahlarla katletmek insanlığın yüz karasıdır.

Valilikler ve kaymakamlıklar ve ilgililer derhal bu işe el atmalı, yönetmelikte kurala bağlı olsa bile yörelerin şartları gereği yasaklamalıdır” diye konuştu.

“STK’lar doğayı koruma ve dili olmayan bu canlıların katledilmesine karşı sesini daha da yükseltmelidir” diyen Akyol, “Yeter artık yaban hayatı sona ermeden bu katliamlara artık bir son verilsin. 

Hayvan katili avcılara dur diyelim.

Doğada avcı görmek istemiyoruz”. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.