DOLAR
32,4972
EURO
34,8101
ALTIN
2.488,61
BIST
9.553,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Tiryaki, Bakanların Bingöl ziyaretlerini değerlendirdi

Tiryaki, Bakanların Bingöl ziyaretlerini değerlendirdi

Tiryaki, Bakanların Bingöl ziyaretlerini değerlendirdi
23.03.2021 00:30
510
A+
A-
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Muhammed Fatih Tiryaki, bakanların Bingöl ziyaretleriyle ilgili açıklama yaptı.

Son zamanlarda bakan ve üst düzey yöneticilerin Bingöl’ü ziyaret etmesinden mutluluk duyduklarını belirten Tiryaki, “En nihayetinde ilimize gelen her yönetici, ilimizin kendi birimiyle alakalı eksiklerini görüyor diye umuyoruz. Bu hususta; başta çeşitli sözler veren tüm bakanların sözlerini, Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak takip edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bakanların yapmış oldukları ziyaretlerde belirtmiş oldukları hususların eksikliğini gidermeyi de, halkımız için yaptığımız siyasetin gereği olarak görüyoruz” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Bingöl ziyaretini değerlendiren Tiryaki, “En son 17.03.2021 tarihinde İlimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu Bey’e öncelikle hoş geldiniz diyoruz. “Unutmayın ki bünyesi sağlam olana hiçbir hastalık, hiçbir virüs zarar veremez.  Gençlerimize eğitim ve iş imkanları sağlayacağız, çocuklarımızı kandırmaya kalkanlar geldikleri yere elleri boş dönecekler. Bizim gözden çıkaracak tek bir evladımız yoktur… Bu yüzden gençlerimize kendimizi anlatmak, gelecek kaygılarına, dertlerine, tasalarına derman olmak teşkilatımız için çok önemlidir” ifadelerini kullanmışlar.

Yine ulaşım ve iletişim altyapısına 931 milyar lira yatırım yaptıklarından bahsederken; “ Yavuz Selim Köprüsü, Osmangazi köprüsü, Avrasya Tüneli, Marmaray, İstanbul Havalimanı, İzmir-İstanbul Otoyolu gibi nice dev projeyi tamamladık” diyorlar.

Bingöl’ün ulaşım ve iletişim altyapısı için 6 milyar liranın üzerinde harcama yaptıklarından bahsediyorlar.

binguven-bal2

Biz de sayın bakana soruyoruz;

1-Bünyesi sağlam olana hiçbir virüs etki etmez derken; Ak Parti kongrelerine katılan, salonları lebalep dolduranların bünyelerine  virüsün bulaşmayacağından mı  bahsetmek istiyorsunuz? Bu toplumun tek bünyesi sağlam olanları, yıllardır toplumun tamamından ayrı yere konulan Ak Parti teşkilatları mıdır sizce?

2-Gençlerimize ne gibi eğitim ve iş imkanları sağlayacaksınız? Üniversite mezunu diplomalı pazarcılık sizce eğitimli iş imkanı mıdır?

3-Bizim gözden çıkaracak tek bir evladımız yok derken; Bingöl’de ekonomik sıkıntılar yüzünden intihar eden gençleri ve uyuşturucuya bulaşan gençleri de bunlara dahil ediyor musunuz?

4-Milli Piyango Biletlerine Çanakkale Şehitliğinin resmini ekleyerek, yapılan çekilişin (kumar’ın) inancımıza hakaret olduğunu düşünüyoruz. Gencecik yaşta vatanı ve milleti uğruna şehit olan gençleri, genç nesillere bu şekilde aktararak mı onların vatanı ve inancı uğruna fedakarlık yapmasını sağlayacaksınız, bu konudaki fikirleriniz nelerdir?

5-Biz Saadet Partiler olarak: Yavuz Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü v.s yatırımların, gençlerin geleceğini ipotek altına aldığını düşünüyoruz. Siz; o yollardan geçmediğimiz halde uzun yıllar boyunca cebimizden  çıkacak paralarla, müteahhitlere paralarının ödeneceği taahhüdünün verilmesini ve  gençlerimizin geleceklerinin şimdiden ipotek altına alınması hususuna bakışımızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

6-Bingöl’ün ulaşımı için harcanan 6 milyarla; 6 tane daha SÜTAŞ  benzeri üretim tesisi kurulsaydı ve onların kârıyla 19 yılda 200 kilometre yapılan yol yerine, her yıl 200 kilometre yol  yapılabilecek olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

7-19 yıllık Ak Parti iktidarında, Karadeniz bölgesinde yapılan birkaç viyadüğün maliyetine denk gelebilecek yatırımları, Bingöl için yeterli yatırım olarak mı görüyorsunuz?

8-Bingöl-Elazığ, Bingöl-Erzurum, Bingöl-Muş, toplamda 200 kilometrelik ana arterlere yapılan yolu Bingöl’e ciddi bir hizmet olarak mı görüyorsunuz? Çevre illerin yapılan bu yollarda hiç payı olmadığını mı düşünüyorsunuz? Bingöl-Diyarbakır arterin de, Genç-Lice arası yapılmamışken, Adaklı, Yayladere, Kiğı, Yedisu ilçelerine giden yolların çoğu yapılmamışken, birçok ilçemizde köylere ve mezralara giden yollar yapılmamışken, 19 yılda Bingöl’e  yapılan yolları yeterli buluyor musunuz?

Sayın bakanın Bingöl’e gelişinin amacı, bugüne dek yapılmayan hizmetleri görüp yapmaksa, kendileri geç kalmış olsalar da, biz Saadet Partisi İl Başkanlığı olarak kendilerine teşekkür ediyoruz. Eğer geldik, gördük ama yapamayacağız diyorlarsa; gelişlerinin bizim için bir anlamının olmayacağını kendileriyle ve tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz” ifadelerini kullandı.

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.