DOLAR
33,9762
EURO
37,6709
ALTIN
2.725,36
BIST
9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
27°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
29°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C

Ahmet Türk: “Bir yandan Kürtleri cezalandırıyorlar, diğer yandan 28 şubat darbesinde yer alanları serbest bırakıyorlar.”

Ahmet Türk: “Bir yandan Kürtleri cezalandırıyorlar, diğer yandan 28 şubat darbesinde yer alanları serbest bırakıyorlar.”
18.05.2024 18:00
32
A+
A-

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Kobane davası kararı hakkında konuştu. 28 Şubat süreciyle ilgili tutuklu bulunanlara af çıkmasının tesadüf olmadığını ifade etti:

“Kürt dilinin eğitim dili olması için mücadele ediyoruz. Bizim amacımız budur”

“Yani gerçekten Kürt halkına karşı büyük bir zülüm uzun yıllardan beridir devam ediyor. Kürt halkının kazanımlarını yok saymaya çalıştıklarını, Kürt siyasetçilerini susturmaya çalıştıklarını ve Kürt halkının haklarını gözardı etmeye çalıştıklarını biz çok iyi biliyoruz. Bizler yıllardır siyasetin içindeyiz, biz halkların kardeşliğini savunuyoruz. Biz Kürt halkının özgür ve eşit haklara ulaşmasını istiyoruz. Bizim amacımız budur. Bugün Kürt halkı büyük bir baskı altında. Seyda Cigerxwîn’in de ifade ettiği gibi, “biz kardeşlik diyoruz onlar hayır hayır diyor”.

Kürt halkına karşı zülmü sürdürmeye çalıştıklarını biliyorduk. Arkadaşlarımıza ağır cezalar vereceklerini önceden hissetmiştik ve tahmin etmiştik. Bugün uygulanan politika evet Kürt halkına karşı uygulanıyor ama bütün Türkiye halkı üzerinde büyük bir etkisi var. Gün geçtikçe demokrasiden uzaklaşıyorlar. Her geçen gün insan haklarından uzaklaşıyorlar. Her geçen gün hem Kürt halkına hem de Türk halkına zarar veriyorlar. Biz her zaman şunu ifade ediyoruz. Bizim amacımız, halkların kardeşliğidir, halkların eşitliğidir. Kürt halkının dili kültürü ve kimliğine karşı kötü bir baskı uygulanıyor, bunun karşısında da bizler eşitlik ve adalet, Kürt halkının hakları, kimliği ve dili için bir mücadele yürütüyoruz. Kürt dilinin eğitim dili olması için mücadele ediyoruz. Bizim amacımız budur. “

Bir yandan Kürtleri cezalandırıyorlar, diğer yandan 28 şubat darbe sürecinde yer alanları serbest bırakıyorlar

“Kanaatimize göre bu bir tesadüf değildi bir mesaj vermek istediler. Bir yandan Kürtleri cezalandırıyorlar, diğer yandan 28 şubat darbe sürecinde yer alanları serbest bırakıyorlar. Bakın biz Türk birliğini korumaya çalışıyor, Türk karşıtlarını da cezalandırıyoruz mesajını vermek istiyorlar. Böyle bir mesaj vermek istiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar biz onlara karşı değiliz. Yaşları olmuş 82, 85 serbest bırakılmış ya da bırakılmamış bizim için pek birşey ifade etmiyor. Neden serbest bırakıldı da demiyoruz. Ama biz Kürt halkına karşı yürütülen politikayı eleştiriyoruz. Bizi suçladıkları ve cezalandırdıkları için değil.

binguven-bal2

Kürt halkına karşı yürütülen, Kürt halkının iradesini tanımayan, Kürt halkının iradesini yok sayan politikaları eleştiriyoruz. Biz buna karşıyız. Bizim amacımız Kürt halkının iradesinin tanınması, bugün 7 milyon insan Kürt halkının siyasetine oy veriyor. Kürt illerinde belediyeler yüksek oranda aldıkları oyla Kürt milletinin iradesini ortaya çıkıyorlar. Bugün bakın bunlar suçludur siyaseti yürüterek belediyelere kayyum atmak istiyorlar. Kürt siyasetini yasaklamaya yönelik adımlar atılıyor. Böyle bir politika izleniyor, daha önce de ifade ettiğim gibi bu tarz bir politika ne Kürt halkına bir şey kazandırır ne de Türk halkına.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.