DOLAR
32,5424
EURO
34,8865
ALTIN
2.433,16
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

3 Bin 359 Öğrenci Bingöl’ü Tercih Etti!

3 Bin 359 Öğrenci Bingöl’ü Tercih Etti!
26.09.2021 22:31
527
A+
A-

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak; “2021 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizi 3 bin 359 öğrenci tercih etti. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Üniversitemize tahsis edilen kontenjanın 3 bin 359’u doldu.”

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Bingöl Üniversitesi’ne tahsis edilen 3 bin 359’unun dolduğunu belirten Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ek yerleştirmelerle birlikte yüzde 90’a ulaşacaklarını vurguladı.

Çapak; “2021 YKS yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemizi 3 bin 359 öğrenci tercih etti. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Üniversitemize tahsis edilen kontenjanın 3 bin 359’u doldu. YÖK tarafından üniversitemize tahsis edilen önlisans kontenjanlarını 2 bin 398 kişi tercih ederken, lisans programları ise 961 kişi tarafından tercih edildi. Üniversitemizin önlisans ve lisans programlarını tercih edenlerin sayısı toplamda 3 bin 359 olarak gerçekleşti. YÖK tarafından verilen iki ek yerleştirme, yatay geçiş ve uluslararası öğrenci kabulü neticesinde üniversitemizin doluluk oranının artması ve geçen yıllarda olduğu gibi yüzde 90 üzerinde doluluk oranına ulaşması bekleniyor” dedi.

binguven-bal2

“Üniversitemize hoş geldiniz”

Yerleştirme sonuçları ile ilgili açıklamalarda bulunan ve üniversitemizi kazanan öğrencileri tebrik eden Çapak, “Öncelikle sizleri ve değerli ailelerinizi tebrik ediyorum. Üniversitemizi tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ailemize hoş geldiniz” dedi.

Üniversiteye yerleşen 3 bin 359 öğrencinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Çapak, ilk yerleştirmeden sonra iki ek yerleştirme hakkının daha tanındığını ve bu yerleştirmelerle birlikte üniversitenin doluluk oranının da artmasını beklediklerini ifade etti.

‘‘Kent olarak öğrencilerimize sahip çıkmalıyız”

Bingöl’e gelen öğrencilere sadece üniversite camiasının değil, bütün kentin sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Çapak, özellikle barınma konusunda kurumlarla birlikte halkın da öğrencileri kendi evlatları gibi bağırlarına basmasının insani bir duygu olduğuna dikkat çekti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.