DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Kiğı Devlet Hastanesi’nde neden uzman doktor yok?

Kiğı Devlet Hastanesi’nde neden uzman doktor yok?
24.10.2023 12:17
81
A+
A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bingöl Milletvekili Hülakü’nün Kiğı İlçesi’nde neden uzman doktor bulunmadığı sorusunu yanıtladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü’nün, ‘Kiğı İlçesinde uzman doktor bulunmamasının sebebini sorduğu soru önergesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırıldı. Koca, Kiğı’da neden uzman doktor bulunmadığı sorusunu yanıtsız bıraktı.

HÜLAKÜ’NÜN SORU ÖNERGESİ

HEDEP Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, meclise sunduğu soru önergesinde, “Kiğı İlçe Devlet Hastanesinde uzman doktor olmadığı, bu sebeple ilçe balkının tedavi için sürekli bir şekilde Bingöl Devlet Hastanesi ve diğer illere sevk edildiği bilinmektedir.

binguven-bal2

Kiğı ilçe Devlet Hastanesinde 2 aile hekimi, 2 pratisyen hekim bulunmaktadır. Söz konusu kadroların birçok sağlık sorunu ve tedavi talebine karşı yetersiz kaldığı tarafıma iletilen şikayetlerle ayyuka çıkmaktadır. Yapılması gereken ilçe devlet hastanesine yeterli uzman doktor kadrosunun tahsis edilip kadrolara atamaların sağlanmasıdır. Kiğı halkının talep ve beklentisi bu yöndedir. Bu bağlamda; 1-Kiğı İlçe Devlet Hastanesinde uzman doktor olmamasının sebebi nedir? 2-Hastaneye uzman doktor ataması yapılması yönünde bir çalışmanız var mıdır? 3-Hem uzman doktor hem de hastane envanteri eksikliğine ilişkin bakanlığınıza iletilen şikayetler var mıdır? Varsa nelerdir? 4-İlçe halkının sürekli bir şekilde il merkezine ve çevre illere sevk edilmesinin yarattığı mağduriyetlere ilişkin bir çalışmanız olacak mıdır?” ifadelerine yer verdi.

SAĞLIK BAKANI KOCA’NIN CEVABI

Bingöl Kiğı İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde 08.08.2023 tarihi itibarıyla 4 tabip görev yapmaktadır. Türkiye geneli tüm sağlık tesislerimizin sağlık personeli planlamasında olduğu gibi, Bingöl il ve ilçelerindeki sağlık tesislerinin sağlık personeli planlaması, sağlık hizmetinin sunumu açısından vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyetine yol açmayacak şekilde planlanmaktadır. Ayrıca olağanüstü hallerin oluşması durumunda da mevcut sağlık hizmeti, sağlık personeli görevlendirilmesi yöntemiyle de desteklenmektedir. Bakanlığımıza bağlı sağlık tesislerinin tabip, uzman tabip ihtiyacı, devlet hizmeti yükümlülüğü, açıktan atama ve isteğe bağlı iller arası yer değiştirme suretiyle atanma kuraları ile karşılanmakta olup tesislerimize ihtiyaç duyulan branşlar kura planlamalarımızda değerlendirilmektedir. Konuya gösterilen ilgiye teşekkür ederim.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.