DOLAR
32,5067
EURO
34,8128
ALTIN
2.490,67
BIST
9.540,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Çiftçilere Nohut ve Fasulye desteği verildi

Çiftçilere Nohut ve Fasulye desteği verildi

Çiftçilere Nohut ve Fasulye desteği verildi
13.04.2021 20:14
513
A+
A-
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yüzde 75 hibeli fasulye ve nohut tohumu dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının ‘Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında bitkisel üretimin arttırılması ve atıl arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla çiftçilere 75 hibeli  9.700 kg kuru fasulye ve 22.600 kg nohut tohumu dağıtıldı.

Tohum dağıtım törenine İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Suphi Çetkin, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Bingöl’de yemeklik tane baklagiller olarak en fazla yetiştiriciliği yapılan ürünlerin nohut ve kuru fasulye olduğunu belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Bahadır, “Yemeklik tane baklagiller önemli protein kaynağı olmaları sebebiyle özellikle gelişmekte olan ülkeler için ayrıcalıklı yere sahiptirler. Uzun yıllardan beri insan beslenmesinde kullanılmaktadır. Tohumlarında yüksek oranda protein içeriği, A, B, D vitaminlerince zengin besin kaynağıdır.   Kurak ve yarı kurak alanlarda nohut, sulu alanlarda ise fasulyenin ekim nöbetine girmesi, azotun bir kısmının toprağa kazandırması nedeniyle  birim alandan elde edilen verimin arttırılması açısından önemlidir. Dağıtılan sertifikalı tohumluklarla,  sertifikalı tohum kullanımı yaygınlaştırılacağı gibi atıl tarım arazileri de değerlendirilerek baklagil üretiminin artırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla ilimizde 2600 dekar atıl durumdaki arazinin tarıma kazandırılması hedeflenmektedir. 2021 yılı üretim sezonun tüm çiftçilerimize hayırlı, bereketli bol kazançlı olmasını diliyorum” dedi.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.