DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Adaklı’nın deprem konutları ile ilgili haberi olan var mı?

Adaklı’nın deprem konutları ile ilgili haberi olan var mı?
27.12.2022 01:35 | Son Güncellenme: 27.12.2022 01:43
428
A+
A-

AFAD Başkanlığı, 14 Haziran 2020 tarihinde Karlıova’da meydana gelen depremden etkilenen Erzurum Çat ilçesinde yapılan konut ve ahırların teslim edildiği açıkladı. Aynı depremden etkilenen Adaklı ve Karlıova ilçelerinde ise hak sahibi depremzedelerin sesini duyan yok!….

Haber analiz : Galip AKENGİN

ADAKLI’DA DEPREM KONUTLARININ İHALESİ BİLE YAPILMADI

binguven-bal2

Geçmiş dönemlerde deprem olduğunda “Evini Yapana Yardım” (EYY) metodu ile tespitler yapılır vatandaşın gösterdiği uygun olan arazide EYY metodu ile AFAD kontrolünde evler kısa zamanda yapılır ve teslim edilirken; 2020 yılında merkez üssü Karlıova ilçesinde meydana gelen ve çevre ilçeleri etkileyen depremin ardından 3 yıl geçmesine rağmen vatandaşa dayatılan çelik konstrüksiyon yerine (galvaniz) yapılar yapılmaya başlandı.

Köylü vatandaş gerçekten çelik olduğunu düşünerek kısa zamanda evime gireyim diyerek kabul ettiği inşaat çalışması, birçok köyde ilk kar ile çökmüş ve depremzedeleri hayal kırıklığına uğratmıştı.

Bu durumu daha önceden tahmin eden Adaklı depremzedeleri ise, hala yapılacak konutların ihalesini bekliyor….

ERZURUM’UN VEKİLLERİ VARDA, BİNGÖL VEKİLLERİ NE İŞ YAPIYOR?

Karlıova İlçesinde 14 Haziran 2020 tarihinde meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremde, Karlıova, Adaklı ve Yedisu İlçelerinin yanı sıra Erzurum Çat İlçesinde de hasara neden olmuştu. Depremden sonra yapılan hasar tespit çalışmaları Erzurum’un Çat ilçesinde hızlı bir şekilde sürdürülerek konut yapımlarına başlandı. AFAD Başkanlığı, İlçede yapılan 261 konut ve 330 ahırın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hak sahiplerine teslim edildiğini açıkladı.

Erzurum Çat ilçesinde yapılan konutlar teslim edildi

Bingöl’de ise yürütülen çalışmalarla ilgili Eylül 2022’de bir soru önergesine cevap veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, şu bilgileri vermişti: “2020 Karlıova depreminde; 136’sı yıkık, 78’i acil yıktırılacak, 2 bin 61’i ağır hasarlı, 20’si orta hasarlı ve 4 bin 749’u az hasarlı olmak üzere toplam 7 bin 44 yapıda hasar tespit edildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), AFAD’ın talepleri doğrultusunda ve yine AFAD tarafından tespit edilen yerlerde afet konutları inşa etmekte olup bu kapsamda TOKİ tarafından Bingöl ilinde depremde zarar gören köylerde yapılacak olan 550 adet köy evi ve 570 adet ahır için toplamda 5 adet ihale yapılmıştır.”

ADAKLI DEPREM KONUTLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaklı ilçe merkezinde yapılması düşünülen 350 konut ile ilgili yaklaşık olarak üç yıldır sürekli, ihale aşamasında olduğu söyleniyor. Depremzede olan bu halkın konutları neden bugüne kadar yapılmadı?

Mevcut hükümette başarılı görülen Bakan Murat Kurum’a soruyorum; Antalya’da, Kastamonu, Elazığ’da ve Erzurum’da deprem veya afet konutları, bir yıl içerisinde yapılırken, Adaklı ilçesini deprem konutları neden bugüne kadar yapılmadı?

YAZDIK AMA BİŞEY DEĞİŞMEDİ!….

ÇELİK KONTSİRİKSİYONDAN YAPILAN KONUTLARIN HABERİ

KÖYLERE EV YAPILMADAN ESKİ HASARLI EVLER YIKILDI

BÖLGENİN MUHTARLARI VE DERNEKLERİ SESSİZLİK UYKUSUNDA MI?

Konu ile ilgili, Köy muhtarlarından ses yok, İstanbul’da faaliyetlerini yürüten köy dernek başkanlarının da konuya sessiz kalmaları, çözüm getirmiyor.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.