DOLAR
32,5519
EURO
34,9369
ALTIN
2.443,57
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

65 YAŞINDAKİ KÖY MUHTARI DİREĞE ÇIKIP İSYAN ETTİ!

65 YAŞINDAKİ KÖY MUHTARI DİREĞE ÇIKIP İSYAN ETTİ!
08.05.2022 22:33
393
A+
A-



Genç İlçesine bağlı Yolaçtı Köyünün Muhtarı Ağa Babayiğit, köylerine hizmet götürülmediğini belirtti. Elektrik direğinden Cumhurbaşkanına seslenen Muhtar, “TEDAŞ, Köy Hizmetleri ve Karayolları köyümüze hizmet etmiyor” dedi.
AK Parti’nin köyü bir üyesi olarak kendini ifade eden Muhtar, Cumhurbaşkanından köyü için yardım talebinde bulundu.

KÖYE BAĞLI YEDİ MEZRA VE 1200 SEÇMEN VAR
Durumu sosyal medyada gündem yapıp sorunlarını yetkililere iletmeye çalışan Köy muhtarı aynı zamanda Kıbrıs gazisi Ağa Babayiğit, “Köyümüze bağlı yedi mezra vardır, nüfusumuz bu bölgede en kalabalık yerleşim yeridir.
Yollarımız harap durumda. Elektrik sıkıntısı yıllardır süre gelen en büyük sıkıntı. Su sorunu köy halkının illallah ettiği bir sorun. Bizleri görmezden gelmeyin. Sesimize kulak verin. Yalnızca seçim dönemlerinde hatırlanmak istemiyoruz.
Bizleri seçim aracı olarak görmekten vazgeçin. Oy için her türlü yol mubah diyenler köy yolunu açmayan mubah kelimesinden uzak kalıyor. Bir köy muhtarı düşünün 65 yaşında elektrik direğine çıkıp kendi imkânları ile arıza gideriyor.

BÖLGE KÖYLERİNİN ORTAK SORUNUDUR

Muhtar Babayiğit, gazetemize verdiği açıklamada, Sağgöze muhtarı Nevzat Akay ile beraberiz, bu bölgemizin ortak sorunu, yol, su, elektrik ve altyapıdır.

binguven-bal2

Bu hizmetler, 21 yüzyıldayız, halen bu temel hizmetlerden mahrum yaşıyoruz” dedi.

Telefonu alan Sağgöze köyü muhtarı Nevzat Akay, “Bu bölgede yer alan Yolaçtı, Sağgöze, Yazkonağı ve Geyikdere köylerimize bağlı mezralarımızın hepsinde bu sıkıntılar mevcuttur.

Yolarımızda menfez ve su giderleri yapılmadığı için her yıl yollarımız daha kötü bir hal almakta. Yıllardır köyümüzün yol ihalesi yapıldı deniyor fakat iktidar partimize çıkan oylara rağmen köyümüze hizmet alamamaktayız. Yollarımızın temiz olmasını, altyapı ve üstyapı yatırımları istiyoruz köyümüze. Bizi üvey evlat olarak görmesini istemiyoruz. Gelip köyün ve köylülerin durumunu yerinde görüp eksiklikleri tespit etmeleri ve bu eksikliklerin ivedi bir şekilde tamamlanması bekliyoruz. Genç merkezden 30 km uzakta olan köyümüze bir buçuk saatte gidiyoruz. Yollarımız berbat durumda. Kavar halkı olarak yollarımızın açılması için Sayın Valimiz, Sayın Kaymakamımız ve yetkilerden bu büyük sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz” diye sitem etti.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.