DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Yüzen adaları 6 ayda 20 bin kişi ziyaret etti

Yüzen adaları 6 ayda 20 bin kişi ziyaret etti
01.08.2022 00:02
231
A+
A-

BİNGÖL’ÜN Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal mezrasındaki Turnalar Gölü’nde bulunan birbirinden bağımsız yüzen adaları 6 ayda yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.

Solhan ilçesine bağlı Hazarşah köyü Aksakal mezrasında bulunan Turnalar Gölü’ndeki birbirinden bağımsız yüzen adalar, Yurtdışı ve komşu illerden gelen ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Üç tarafı dağ ve tepelerle çevrili düz zemin üzerindeki gölde birbirinden bağımsız üç ada bulunuyor. Yaz aylarında mavi ve yeşilin kesişmesiyle Turnalar Gölü olarak bilinen göl, üzerindeki adaların rüzgârın etkisiyle ya da insanların ellerine aldıkları sopa yardımı ile sal gibi hareket eden adalara ‘Yüzen Adalar’ ismi verilmiştir.

binguven-bal2

Dünyada benzerine çok az rastlanan ve ‘tabiat varlığı’ olarak koruma altına alınan yüzen adalar, kentin sembol yerleri arasında yer alıyor. Dört mevsim turistlerin akının uğrayan yüzen adaları 6 ayda yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti. Özellikle hafta sonları yoğunluğun yaşandığı göle gelenler, piknik yapıp hatıra fotoğrafı çekilerek zamanlarını değerlendiriyor.

Ailesiyle birlikte Almanya’dan yüzen adaları görmeye gelen” Kutbettin Demir, Aslen Cizreliyim Memleketime gitmek isterken yol üzerinde Yüzen adaları eşim ve çocuklarımla birlikte görmek istedik. Gerçekten doğa harikası bir yer, ben yüzen adalara ilk defa geliyorum, çok güzel ve çok beğendik, herkesin gelip görmesini tavsiye ederim,” dedi.

Ailesiyle birlikte İstanbul’dan yüzen adaları görmeye gelen, “Kibar Yurdabak, “Aslen Solhan’lıyım kendim İstanbul’da oturuyorum. Ama mümkünse Yüzen adaları yakından görmek isteyenler için kapıyı açık tutsunlar. Burası doğunun en güzel yeri, paylaşılsın ki insanlar buraya gelebilsinler.” şeklînde konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.