DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Yılmaz: Türküyle, Kürdüyle biriz, kardeşiz

Yılmaz: Türküyle, Kürdüyle biriz, kardeşiz
14.06.2023 09:22
154
A+
A-

İstanbul’da yaşayan Doğu ve Güneydoğu Anadolu’lu bölge mensuplarıyla bir araya gelen Yılmaz, “Biz Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla biriz, beraberiz, kardeşiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul’da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Hemşehri Buluşması programına katıldı. Bingöllü hemşehrileriyle de ayrıca bir araya gelen Yılmaz, “Bugüne kadar yaptığımız her çalışmada, toplumumuzun tüm kesimlerini kapsamanın, öncelikle gönüllere girmenin önemine inandık. Bundan sonra da hak temelli hizmet anlayışımızla hareket etmeye devam edeceğiz” dedi. AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata’nın da katıldığı programda vatandaşlara seslenen Yılmaz, demokraside ve kalkınmada çok büyük adımlar attıklarını söyledi. Yılmaz, “Biz Türküyle, Kürdüyle, Zazasıyla, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla biriz, beraberiz, kardeşiz” dedi. Yılmaz, şunları söyledi: “Baş örtüsünden, insanların ana dillerini konuşmaya varıncaya kadar, düşünce ve fikir hürriyetinden hukuk devleti normlarının oturmasına varıncaya kadar, vesayetçi bir takım odakların ülkeyi yönetmesinden halkın seçtiklerinin ülkenin kaderini belirlemesi hadisesine varıncaya kadar birçok adım atıldı. Kapatma davalarıyla karşı karşıya kaldık, çeşitli baskılarla karşı karşıya kaldık ama dik duran bir liderimiz vardı, onun yol arkadaşları ve sizin desteğinizle bu günlere geldik.

Bizim arkamızda uluslararası odaklar yok, bizim arkamızda bir takım güç odakları yok. Bizim gücümüz halktan geliyor, Hak’tan geliyor ve böylece devam edeceğiz inşallah. Son seçimde verdiğiniz destekle birlikte Türkiye yüzyılını başlattınız. Dünyanın zor bir dönemindeyiz, bunun da farkındayız.

Bir takım sıkıntılar, bir takım sorunlar elbette yaşıyoruz, gündelik hayatımızda, ekonomide, başka alanlarda. Çevremizde Suriye, Irak, Ukrayna-Rusya çatışması gibi birçok sorunla karşı karşıyayız. Ama çok şükür siyasi istikrarımız var, güçlü liderimiz, ehliyetli, liyakatli kadrolarımız var. Her şeyden önemlisi de arkamızda milletimizin desteği ve duası var. Demokratik liderler, kendi ülkeleri içinde bazen eleştirilirler, farklı tartışmalar yaşarlar ama dünyada güçlüdürler. Aksi olanlar ise kendi halklarına karşı daha sert olurlar ama dünyada zayıf konuma düşerler.

binguven-bal2

Cumhurbaşkanımız, inanıyorum ki sizlerden aldığı bu destekle dünyada milletimizin hakkını, hukukunu çok daha güçlü bir şekilde savunmaya devam edecek. Sadece milletimizin değil, dünyada adalet isteyen, mazlum konumda olan birçok topluluk, birçok millet Türkiye’den, Cumhurbaşkanımızdan umutlu. Sizin verdiğiniz bu destek sadece Türkiye’de olanları sevindirmedi, dünyanın birçok coğrafyasında sevinenler oldu. Kimin sevindiğine, kimin üzüldüğüne bakmamız bile bu seçimin ne kadar büyük anlam ifade ettiğini idrak etmemize yeter. Mayıs ayında yaşadığımız tarihi seçimlerde sonuçlar ortaya çıktı ve yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra yapmamız gereken; uyum içinde, koordinasyon için bütün kabine arkadaşlarımızla halka hizmet etmektir.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.