DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Yazıkonak artık emin ellerde

Yazıkonak artık emin ellerde

Yazıkonak artık emin ellerde
21.03.2021 02:47
593
A+
A-

Yazıkonak artık emin ellerde

Ulusal basında sıkça gündem olan Elazığ Yazıkonak Belde belediye başkanlığına seçilen Hemşehrimiz Hatif Çadırcı, “kısa sürede enkaz olan belediyeyi düze çıkardık, Yazıkonak artık emin ellerdedir, artık talan yok, çalan yok, şimdi hizmet zamanıdır” diye konuştuç

31 Mart yerel seçimlerinde Saadet Partisi ile seçimi kazanan Elazığ’ın Yazıkonak Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

binguven-bal2

Aslen Adaklı Arıca Köyü’nden olan Hatif Çadırcı, 1972 yılında Yedisu’da doğdu.  Eğitimine Avusturya’da başlayan Çadırcı, gençlik yıllarında memlekete olan aşkından geri dönüp Elazığ Yazıkonak beldesine yerleşti. İnşaat işleri ile uğraşan Çadırcı, 2014 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden belediye başkan adayı olmuş ancak 100 oy ile kaybetmişti.

Elazığ Yazıkonak beldesi, ağırlıklı olarak Bingöl, Tunceli ve Muş illerinden göç alan bir yapıya sahip. Mevcut iktidar, halkın verdiği emaneti hovardaca harcamalarına karşı halkın umudu haline gelen Hatif Çadırcı, 31 Mart seçimlerinde kazanmayı başarırken, Bingöl ilinden olup Bingöl dışında başkanlık koltuğuna gelen tek kişi özelliğini de taşıyor.

10.5 trilyon eski para ile borçla başkanlığı devralan Çadırcı, belediyenin gelir gider ve borçlarını belediye binasına astı. Çadırcı, hiç işe gelmeyen 30’a yakın ‘bankamatik personeli’ tespit ettiklerini ve bazı AKP’li milletvekili danışmanlarının belediyede çalışmamalarına rağmen belediye başkan yardımcılığı kadrosundan maaş aldıklarını ortaya çıkardı.

“HAK VE ADALET İÇİN GÖREVE TALİP OLDUM”

“Yıllardır Yazıkonak’ta ikamet eden biri olarak yapılan hizmetlerin yanlışlığını gördüğüm için başkanlığa aday oldum” diyen Çadırcı şöyle devam etti:

“Benim şahsi bir menfaat hesabım yok, olmadı ve inşallah bu beş sene içerisinde beni tanımayanlar da tanıyacaklardır. Her zaman şunu söylüyorum: Devletin, halkın bir kuruşu için hesabı olan, alçaktır, karaktersizdir. Biz başkanlığa geldiğimiz zaman makam arabasına akü alacak para bile kalmamıştı.”

Görevi 10.5 milyon lira borçla devraldıklarını belirten belediye başkanı, mali tabloya ilişkin şunları söyledi: 

“O kadar borçlu bir belediye devralmıştık ki belediyenin makam arabasının aküsünü değiştirecek paramız bile yoktu. Servise gidip akü almak istediğimizde servis yetkilisi bize aynen şunu söyledi; “biz sizin belediyenize güvenmiyoruz 6 bin lira geçmiş borcunuz var borcunuzu ödemeyene kadar size akü vermiyoruz” dedi. O kadar kötü bir durumdaydı ki belediye 650 lira verip akü alacak parası yoktu.”

“İSRAF BELEDİYECİLİKTEN HİZMET BELEDİYECİLİĞİNE”

Geçmişte AKP’li belediyenin yaptığı harcamaları aktaran Çadırcı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve başladığımız hafta belediyenin yapmış olduğu harcamalara baktık. O kadar abuk sabuk harcamalar yapıldığını gördük ki… Bunun içerisinde 600 bin liranın üzerinde elbise faturası, 400 bin liranın üzerinde yemek faturası, 23 bin lira küsuratında limon fideleri faturası, 17 bin lira tespih faturası, 60 bin lira kayısı faturalarıyla karşıladık. Biz özellikle tespih paralarını ödemiyoruz. Bu iş mahkemelik olacak. Borcu yapan kişiler mahkemeye gidip derdini anlatsın.”

Çadırcı, aldıkları tasarruf tedbirleriyle, yolsuzluk ve hırsızlık musluklarını kapatınca Allah’ın da bereket verdiğini söyledi. Çadırcı şöyle devam etti:

“Peşin para ile iki tane sıfır otobüs aldık. Otobüs duraklarını yeniledik, personel maaşlarını problemsiz ödüyoruz. 3 bin metrelik alt yapı kanalizasyon sorunu çözdük. İçme suyu hatları yapıyoruz. Beldemizde 6 bin metrekare kilitli taş döşedik ve çalışmamız devam edecek. Yedi ay gibi bir zamanda belediye kasasına 1.5 milyon liranın üstünde para girdi ve 500 bin lira civarında da borç ödedik”.

“DENETİMSİZLİK, YOLSUZLUK VE HIRSILIĞA DAVETİYE ÇIKARYOR”

Görevi devir aldıktan sonra belediyede 30’a yakın bankamatik memuru tespit ettiklerini belirten Çadırcı, açıklamasına belediye bütçesinden maaş alan AKP’li milletvekili danışmanlarından bir tanesinin ismini vererek devam etti:

“Bunlardan biri AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın danışmanı Hıdır Seçkin. Şu anda bu arkadaş Elazığ Belediyesi’nde görev yapıyor. Biz göreve başlamadan önce başka bir milletvekilinin de yakını buradan maaş alıyormuş, biz gelmeden önce kendisi ayrılmış. Bununla ilgili belgelerimiz mevcut. Biz yönetim olarak belediyemizin incelenmesi için yetkili kurumlardan müfettiş talebinde bulunduk. Aylardır konuşuyoruz, müracaat ettik ancak şu ana kadar belediyemize herhangi bir müfettiş gelip denetim yapmadı.”

“DENETİMSİZLİK VE TORPİL ÜLKEYİ UÇURUMA GÖTÜRÜYOR”

Çadırcı, ülke genelinde torpil, adamcılık ve yolsuzluğun siyasete ve siyasetçiye olan güveni kaybettirdiğini belirterek şunları söyledi.

“Halkımız, artık sandığa gitmek istemiyor. Giden de adamcılık, particilik yapıyor. Yüzde 90 Müslüman bir ülkenin vatandaşları olarak kendimize gelmemiz lazım. Müslüman kişi, örnek olmalıdır. Peygamber efendimiz, “üzerine haksız cübbe giydiği halde ölen sahabe için şu anda ateşte yanıyor” diyor. Hadis şerif buyuruyor; rüşvet veren de alan da mel’undur” Müslüman birey olarak bize eğer bir yöneticilik nasip olmuşsa, ona göre hareket etmeliyiz. Ülkenin geneli açısından yeniden bağımsız bir denetim mekanizması kurulmalıdır, aksi halde hep beraber uçuruma gideriz.”

“CAZİBE MERKEZİ PROJEMİZLE BELDENİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ”

Çevre yolu üzerinde dört dönüm içerisinde sosyal donatı cazibe merkezi projelerenin olduğunu kaydeden Çadırcı, “Büyükşehir yasası netleşsin ona göre hemen inşaata başlayabiliriz. İçerisinde belediye hizmet binası, meslek edindirme kursları, çocukların kendilerini geliştirebileceği zeka ve oyun alanları, kütüphane, Lise ve Üniversite öğrencilerine okuma salonları ve en üste de 150 kişilik konferans salonu olacak. Bunu da kendi bünyemiz içerisinde yapacağız” dedi.

Borç ödeyerek hizmet edebilen tek belediye oldukları konusunda iddialı olduklarını belirten Çadırcı şöyle konuştu:

“Bu konuda iddialıyız, itibarı sarsılmış bir belediye iken itibarını yeniden kazanan belediye konumundayız. Yedi ayda bir önceki aylara göre 16 bin ton yakıt tasarrufu gerçekleştirmişiz. Sadece yakıttan 110 bin TL gibi tasarrufumuz olmuş. İşte bizim farkımız, halkın parasını, çarçur etmeden tasarruf ederek hizmet ediyoruz. Toplamda 60 çalışan ile 9 bin nüfusunuza en iyi şekilde hizmet götüreceğiz” diye konuştu.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.