DOLAR
32,4507
EURO
34,7939
ALTIN
2.478,31
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

“BİNGÖL BİZE HİZMET VERMEYECEKSE; BİZİ TUNCELİ’YE BAĞLASINLAR”

“BİNGÖL BİZE HİZMET VERMEYECEKSE; BİZİ TUNCELİ’YE BAĞLASINLAR”
21.04.2022 23:13 | Son Güncellenme: 21.04.2022 23:48
522
A+
A-

Yayladere Çalıkağıl ve Çatalkaya köylüleri, “Yedi Ocak’tan beri yollarımız açılmadığı için ve elektrik sorunlarımızı bir türlü çözülmediği için Bingöl’den umutlarımızı yitirdik, Bingöl bize hizmet veremiyorsa; bizi Tunceli’ye bağlasınlar, bizde bu mağduriyetten kurtulalım”.

HABER: Galip AKENGİN

Yayladere ilçesine bağlı Çalıkağıl Maskan-ı Herdif Köyünde hayvancılık yaparak yaşayan 11 aile, “Ocak ayının yedisinden beri yolumuz kapalı, hayvanların yemi bittiği için birçok hayvan yetersiz beslenmeden dolayı yavru düşürdü. Sürekli ilçe Kaymakamlığı, özel idare ile görüşüyoruz ama yolumuz açılmadığı için, hayvanlarımız yeterinde beslenmediği için, telef oldu, mağdur durumdayız” diye konuştular. Hayvanların yüzde doksanı dişidir. Anaç hayvandır. Bizler üreten insanlarız, İlçeye ve ülkemize faydalı işler yapıyoruz. Yolumuz açılsın başka da bişey istemiyoruz”.

binguven-bal2

BİLİCE YOLU BİZİM TEK UMUDUMUZDUR

Avseren, “Köyümüz geçmişte Kiğı’ya bağlı iken Bilice yolundan Altınhüseyin köyüne yol vardı, o yola bağlantılı Çatalkaya köyümüz üzerinden ulaşım sağlanırdı. Şimdi Bilice yolu asfaltlandı, devlet yetkililerimizden ricamız, bizim ulaşım umudumuz olan eski güzergâh üzerinden tekrar bağlantı yapılmasıdır. Aksi halde, her kış bu durumu yaşarız. Bizler bu köyde doğduk, her insan kendi köyünü sever, bizler öldükten sonra kimse gelmez, bu köylerin yaşaması için öncelikle ulaşım, iletişim ve enerji alt yapısının tamamlanması gerekir”.

Cuma Avseren, Kopan Elektrik Tellerini Bağlıyor

TUNCELİ KÖYLERİNİN YOLU AÇIKTIR

 “Hemen karşımızda Tunceli Pülümür ilçesine bağlı Altınhüseyin ve yan tarafımızda Sarıyayla köyleri var, yaklaşık 5 km. yakınımızda mezra var, mezralarda kışın kimse kalmamasına rağmen yolları hep açıktı.

107 GÜNDÜR YOLUMUZ AÇILAMADI

Köyümüz, Yayladere merkeze 16 km. uzaklıktadır. 7 Ocak’tan beri yolumuz kapalıdır. Çalıkağıl halkı olarak söylüyoruz diyen Avseren, “Bingöl bize hizmet vermekte sıkıntı yaşıyorsa; bizi Tunceli’ye bağlasınlar, yada Bilice yoluna bağlasınlar. Sülbüs dağı 2860 rakımlı bir dağdır, dağın yamacından gelen yolumuzda, en ufak bir kar- fırtınada, rüzgârın etkisiyle yolumuz kapanıyor.

Hayvanlarımızın yem ihtiyacı olduğunu, yol ile ilgili taleplerimizi ilçe özel idareye bildirdik. “Dozer yok dediler”, sonra Kiğı’dan eski bir dozer getirildi. 27 Martta dozer yolumuzu açmaya başladı ama iki gün sonra arıza yaptı. Parça beklendi, üç gün geçti, parça geldi bu sefer operatör yok. Burada bu sorunlar hiç bitmedi ve bitecek gibi de değildir. Tek çözüm noktası, Bilice yoluna bağlanırsa, ömürlük olur aksi halde, bizi Tunceli’ye bağlasınlar.

Bölge halkının hayal ettiği yol güzergahı / Harita çalışması Galip AKENGİN

Burada sadece yol sorunu değil, aynı zamanda elektrik sorunu da mevcuttur. Yılbaşından bu yana elektrik kısık. Buzdolabını, çamaşır makinasını ve süt sağım makinasını çalıştırmıyor”.

HABERİN VİDEOSU…..

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.