DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kiğı-Bilice yoluna sıcak asfalt dökülmeye başlandı!

Kiğı-Bilice yoluna sıcak asfalt dökülmeye başlandı!
10.10.2021 22:03 | Son Güncellenme: 10.10.2021 22:04
568
A+
A-

36 kilometrelik Kiğı-Bilice grup yoluna BSK bitümlü sıcak asfalt dökülmeye başlandı. Yol çalışmasının, sezon sonuna kadar tamamlanmaya çalışılıyor.

Kiğı ilçesine bağlı 9 köy ve 10 mezranın üzerinde bulunduğu gurup yolunda Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) Asfalt yol yapımı çalışmalarına başlanmasını muhtarlar sevinçle karşıladı. Bilice Köyü Muhtarı Hasan Ali Deniz, yol üzerinde çalışmaları takip ettiğini belirterek, “İşte hizmetin görüntüleri, işte çalışma budur. Bu hizmeti bölgemize kazandıran, emeği geçen tüm kurum amirlerine, sahada yol çalışmasını sürdüren firma yetkililerine ve emekçi çalışanlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

binguven-bal2

‘BU YOL HAYALİMİZDİ’

Bilice Muhtarı Hasan Ali Deniz

Söz konusu yolun yıllardır hayalini kurdukları yol olduğunu kaydeden Deniz, “Bu yolumuz, bizim için hayal ederek başladık. Yıllardır dilden dile, sesimizi duyurmaya çalıştık. Bu yol üzerinde 9 köy var, 10 mezrası ile önemli sayıda nüfusun yoğun olduğu bir bölgemizin yoludur. Bu hayalimizi gerçeğe dönüştüren başta Ağrı Tutak Kaymakamlığına atanan Enis Aslantatar, Belediye Başkanımız Hikmet Özüağ’a tüm bölge halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

Demirdöş Muhtarı Hasan Yardak

‘EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ’

Yol ile ilgili görüşlerini açıklayan Demirdöş Muhtarı Hasan Yardak ise “Yol medeniyettir, bölge insanımız, yüz yıl önce mevcut olan yollar olmadan Karadeniz üzerinden gemilerle Amerika’ya, Avrupa’ya ve yoğun bir şekilde İstanbul’a göç etmişlerdir. Çalışkan ve özverili çalışmalarıyla birçok firmalar, şirketler ve özellikle Kürt böreği mucitleri bizim bölgeden büyüklerimiz tarafından başlamışlardır” değerlendirmesinde bulundu.

Yardak, Covid-19 sonrası memlekete yoğun geri dönüşlerin de olduğunu belirterek, “Yolumuzun yapılması ile beraber, köylerimizde eksik olan alt yapı çalışmaların tamamlanması ile beraber çok daha kalıcı dönüşler olacaktır. Bu yolumuzun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

“HAVA ŞARTLARI UYGUN OLURSA, 40 GÜNDE BİTER”

Yolun ihalesini alan yüklenici Özfırathan inşaat firmasının sahibi Firar Çeçen ise  “Bitümlü sıcak asfalt çalışmamız bugün itibari ile başladı. Hava şartları uygun olursa, 40 günde asfaltı tamamlarız” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.