DOLAR
32,3277
EURO
35,0598
ALTIN
2.296,98
BIST
9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kiğı, atanan kaymakamlar açısından şanslı

10.10.2021 21:53 | Son Güncellenme: 10.10.2021 21:54
479
A+
A-

Kiğı ilçesini, Kaymakam atamalarında hep şanslı görüyorum.

Geçmişten bugüne Kiğı ilçesine atanan Kaymakamlar, ilçede sevilen, hayır duası ile uğurlanan ve geride eser bırakanlar oluyor. Ve buradan gittiklerinde de iyi makamlara yükseliyorlar.

İŞTE BİRKAÇ ÖRNEK…

binguven-bal2

2001-2003 yılları arasında Kiğı’da Kaymakamlık görevi yapan İsmail Çataklı, hâlihazırda İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale iline Vali oldu.

Hamdi Üncü Mülkiye Müfettişliği’ne atandı.

Ercan Çiçek, Yalova Vali Yardımcısı oldu.

Taner Bolat, Bingöl Vali Yardımcısı ve akabinde Afyonkarahisar, Bolvadin Kaymakamı oldu. Önü açık.

GELEN GİDENİ ARATMADI

Son olarak bir yıl içerisinde Kiğı’nın tarihinde olmamış hizmetlere imza atmasıyla halkın gönlünde tahta kuran Enis Aslantatar, Ağrı Tutak İlçe Kaymakamlığına atanmasıyla yerine atanan Kaymakam Yücel Erdem’in, kısa sürede ilçenin en ücra köylerine yaptığı ziyaretler, çözüme odaklı istişareleri ve samimi duruşu ile giden Enis Kaymakamı aratmadı, yerini doldurdu diyebiliriz.

Kaymakam Erdem, resmi işlerden arta kalan zamanını, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek değerlendiriyor. Gençleri de ihmal etmeyen Erdem, bir araya geldiği gençlerin sorun ve taleplerini ilk ağızdan dinliyor.

İçişleri Bakanlığı Kararnamesi ile Kiğı’ya atanan Kaymakam Yücel Erdem, kısa sürede sergilediği performans ile Kiğı halkından tam not aldı denilebilir.

Atanmasının ardından kendisine gerçekleştirilen ziyaretlere kimi zaman ara verip, ilçe merkezi ve kırsal alanlarda yaşayanları yerinde görmeye gayret gösteren Kaymakam Yüce Erdem, fırsat buldukça esnaf ve vatandaşları ziyaret ediyor.

Kiğı’nın en ücra köyleri olan Bilice, Demirdöş ve Sabırtaşı köylerine yaptığı ziyarette, köy halkı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

İlçe Milli Eğitim kurumlarını ziyaret eden Erdem, eğitime özel önem veriyor. İlçede görev yapan öğretmenlerle görüşerek önümüzdeki dönem yürütülecek projeler, sorunlar ve çözüm önerileri dinledi.

Başta dedim ya Kiğı kaymakam açısından şanslı bir ilçe. Bunu hem geçmişte görev yapıp gidenlere bakarak, hem de yerlerine gelenlere bakarak söylemek mümkün…

Yorum analiz: Galip AKENGİN

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.