DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Yiyin, siyasiler yiyin; bu doyumsuz sofra sizin, doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin…

Yiyin, siyasiler yiyin; bu doyumsuz sofra sizin, doyuncaya, tıksırıncaya, çatlayıncaya kadar yiyin…
09.02.2024 13:18 | Son Güncellenme: 12.02.2024 11:46
486
A+
A-

AKP, Bingöl’de mevcut başkanlarla devam dedi.

Yorum analiz: Galip AKENGİN

AKP’nin Bingöl ilçe belediye başkan adayları açıklandı. Mevcut başkanlarla devam diyen AKP’nin, bu seçimde Karlıova, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde kaybetmesi bekleniyor.

binguven-bal2

Adaklı ilçesinde iki dönem başkanlık yapan Zeki Işık’la tekrar devam edilmesi, şaşkınlık yaratırken Kiğı’da belediye başkanı Hikmet Özüağ’a karşı aday adayı bile çıkmaması, AKP’nin burada bittiğini gösteriyor.

Meclis üyeliklerine kimsenin ilgi göstermediği Kiğı’da, eski CHP’lilerin yeniden ilçede belediye başkanlığını kazanmak için sol kesimleri bir araya getirerek birlik sağlama çalışmaları sürüyor.

Yine Karlıova’da iki dönemdir başkanlığı sürdüren Veysi Bingöl’ün yapılan işlerden çok kibirli çıkışlarıyla halkı bıktırdığı vurgulanıyor.

YOLSUZLUK- ADAMCILIK BIKTIRDI

Kiğı, küçük bir Türkiye modelidir.

Ankara’dan yapılan doğrudan temin işlerini gören 2844 nüfuslu Kiğı Belediyesi de aynı yöntemi uyguluyor.

Başkan olmadan dönemin kaymakamı tarafından verilen öğretmenevi işi, başka bir müteahhide verilmiş olsaydı, o firma batırmış olurlardı.

Öğretmenevi dört yıl sürdü, gelen misafir, öğretmen ve memurlar çok zor durumda kaldı.

Yetmedi, sayın başkan alay komutanlığı ile eski işbirliğini daha da geliştirerek alayın tüm gıda ve tüketim mallarını ihalesiz kulpuna uydurarak alıyor. İlçede birçok market var ama sadece başkanın marketinden alım yapılıyor.

Devletin zararını düşünen yok, indirimsiz, rant işleri, AKP Belediye Başkanı Hikmet Özüağ’ın hesabına akıyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi yolsuzluk, hırsızlık, eyyamcılık, bölgecilik, adamcılık ve particilik bu iktidar mensupları tarafından kendilerine mübah görülüyor.

Ülkenin başkentinde ihalesiz doğrudan temin yöntemiyle dağıtılan milyonluk işlerin bitmemesi, yapılan işlerin yarım yamalak kalmasını inceleyen müfettiş yok.

Beş yılda bir gelen müfettiş de notlarını başkanlara vererek düzeltilmesi yönünde talimat veriyor, bal ve ceviz hediyeleriyle geri dönüyor.

Bingöl’de herkes kendi menfaati ve koltuğunun derdinde.

Peki, tüm bu kirli işlere ve yolsuzluklara karşı bölge halkı dur diyecek mi?

Siyasi aktörlerin kendi yandaşlarına rant ve yolsuzluklarla devam ederken, halkın uyanması gerekmez mi?

Zaman her şeyin ilacıdır.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.