DOLAR
32,3330
EURO
35,1684
ALTIN
2.241,35
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

SÜT AŞKI, RANT AŞKINA MI EVRİLDİ?

SÜT AŞKI, RANT AŞKINA MI EVRİLDİ?
08.08.2022 00:38
352
A+
A-

Bingöl İl Genel Meclisi toplantısında SÜTAŞ kavgası, Bingöl’de birinci gündem oldu. Sosyal medyada konu ile ilgili yapılan yorumlarda, “Süt aşkı, rant aşkına evrildi” şeklinde yorumlandı. “Köy arazisinin Sütaş’a tahsis edilmesi, yıllar yılı, Bingöl’de tartışılmaya devam edecek gibi.

Bingöl’e bağlı Kılçadır Köyü’nde bulunan tescil harici 785 dönümlük arazinin imara açılması teklifi önceki gün İl Genel Meclisi toplantısında oylanarak kabul edildi. Oylama sonrası yaşanan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. Ak Partili ve MHP encümenlerin, CHP’li üyeleri darp ettiği iddia edildi.

 Bingöl İl Genel Meclisi önceki gün Kılçadır Köyünde bulunan 785.328,46 m2 yüzölçümlü alanın imara açılması planını görüştü.

binguven-bal2

HDP ve CHP İl Genel Meclis üyelerinin karşı çıktığı imar planı teklifi, 11 evet, 7 red oyu ile kabul edildi. Ak Partili encümen Metin Bolluk ve MHP’li üye Sıdık Korkmaz’ın da red oyu verdiği oylama sonrası çıkan tartışma yumruklu kavgaya dönüştü. AKP ve MHP’li encümenlerin CHP İl Genel Meclisi üyelerini darp ettiği iddia edildi.

SÜTAŞ Süt Ürünleri A.Ş. 05.10.2021 tarihinde İl Özel İdaresine başvurarak Kılçadır köyündeki 785 dönümlük tescil dışı alanda bitkisel üretim amaçlı imar planı yapılması talebinde bulunmuştu.

Köylülerin yıllardır mera ve tarım arazisi olarak kullandığı alanda imar planı yapılarak ilerleyen süreçte SÜTAŞ’a tahsis edilmesi Ak Partili üyelerin de karşı olması nedeniyle uzun süredir bekletiliyordu.

 Ak Partili encümenlerin, Ak Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ve Ak Parti Bingöl İl Başkanı Haşim Sağlar tarafından tehdit edildiğini ileri sürüldü. Teklife karşı çıkan encümenlere “teklif geçmezse istifanızı verin“ denildiğini iddia edildi.

“TEKLİFE KARŞI ÇIKAN ENCÜMENLER İKNA EDİLDİ”

İmdat Morsümbül

Önceki gün gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısı sonrası ulaştığımız HDP ve CHP’li encümenler, teklife karşı çıkan Ak Partili encümenlerin bir şekilde ikna edilerek köylülerin arazilerinin SÜTAŞ’a tahsis edildiğini belirtti.

Halkların Demokratik Partisi İl Genel Meclisi üyesi İmdat Morsümbül parti olarak önergeye karşı çıktıklarını ve red oyu verdiklerini söyleyerek “Köylüler tarafından ortak kullanılan bir alan SÜTAŞ’a peşkeş çekildi” ifadelerini kullandı.

Morsümbül şunları söyledi : “Aslında teklif meclise ilk geldiğinde Ak Partili üyeler de teklife karşı olduklarını ve izin vermeyeceklerini söylediler. Toplam 23 İl Genel Meclis üyesi var. Özellikle red oyu verecekleri bilinen encümenler aranarak toplantıya gelmemeleri söylenmiş, dünkü toplantıya 4’ü AKP’li 1 CHP’li 5 üye katılmadı, 11 kabul 7 red ile önerge mecliste kabul edildi.

Üstelik köylülerin ve köy muhtarının defalarca istemiyoruz demelerine rağmen önerge meclise geldi ve kabul edildi.

Yüz yıllardan beri köylülerin ekip biçtiği bir arazinin SÜTAŞ’a tahsis edilmesini doğru bulmuyoruz. Halı hazırda şuan da bile burası ekilidir. Bugüne kadar AKP’liler de karşıydı. Ama dün sabah CHP’li encümenler bile aranarak toplantıya gelmemeleri söylenmiş.”

Toplantı sonrası kavga yaşandığını doğrulayan Morsümbül, “ Mecliste zaman zaman tansiyon yükseldi. Oylama sonrası biz odamıza geçtiğimizde koridordan tartışma sesleri geldi.  Dışarı çıktığımızda AKP’li ve MHP’li üyelerin CHP’li encümenlere saldırdığını gördük biz de tepki gösterdik. Yaptıklarının yanlış olduğunu, ‘hem köylülerin arazisini peşkeş çekip hem de buna karşı çıkanlara saldırmalarının doğru bir davranış olmadığını’ söyledik.

“YUMRUK ATTILAR”

CHP İl Genel Meclisi üyesi Fikret Aydın, toplantı sonrası çıkan tartışma üzerine AKP’li İbrahim Tutar ve MHP’li Kenan Kazan’nın kendilerine saldırdığını belirterek “Böyle bir terbiyesizlik görmedim“ ifadelerini kullandı.

Fikret Aydın

Aydın şöyle konuştu ; “Biz koridorda yürürken MHP’li üyenin küfürlü sözleri üzerine uyardık. Ben ve diğer arkadaşımıza yumruk attılar. Güvenlik orada olmasına rağmen müdahale etmedi. Daha sonra bazı arkadaşlar araya girdiler, odamıza geçtik. Sonra tekrar saldırı oldu, oradaki AKP ve MHP’li üyeler her biri bir yerden saldırmaya çalıştı. Ben böyle bir terbiyesizlik görmedim.”

Aydın, biz muhalefet parti üyeleri olarak vicdanen rahatız, oylamada evet diyenlerin hayatı boyunca kara leke olarak kalacaktır. Köylünün arazisinin SÜTAŞ’a tahsis edilmesine önceden Ak Partilerin de karşı olduğunu ancak karşı olan üyelerin baskı ve tehdit ile toplantıya katılmalarına engel olunduğu iddialarını tekrarladı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.