DOLAR
32,4443
EURO
34,7476
ALTIN
2.435,09
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Sıcak termal suyu akıyor, Bingöl bakıyor!

Sıcak termal suyu akıyor, Bingöl bakıyor!
05.12.2023 02:03
142
A+
A-

Bingöl’de jeotermal kaynaklar yoğunlukta olmasına rağmen Elazığ ve Erzincan’da seralar kuruldu, Bingöl izlemekle yetiniyor.

Jeotermal kaynaklarıyla zengin bir il olan Bingöl, bu kaynakları yeterince değerlendiremezken, çevre illerde seralar kurulmaya başlandı. Bingöl Merkez’de Kös, Karlıova’da Hacılar, Yayladere’de Hasköy ve Kiğı’da Harur Kaplıcaları Bingöl’ün bilinen kaplıcaları olarak öne çıkarken, ilin jeotermal kaynaklar bugüne kadar kaplıca dışında değerlendirilemedi.

Bingöl’deki bazı jeotermal kaynaklarda bulunan suyun sıcaklığı 62 derece olarak belirlenirken, bu suyun özellikle seracılıkta ve konut ısınmasında kullanılabileceği belirtiliyor. Bingöl’deki jeotermal kaynaklar bugüne kadar şehrin turizmine ve ekonomisine fayda sağlayabilecek şekilde değerlendirilemezken, Bingöl’ün çevre illeri Elazığ ve Erzincan, Bingöl’ün yapamadığını yapıyor. Bingöllü yöneticiler ise sadece izlemekle yetiniyor.

ELAZIĞ’DA TOPRAKSIZ TARIM BAŞLADI

binguven-bal2

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen jeotermal sera sahasında ‘topraksız tarım’ başladı. Son teknoloji ile donatılan, jeotermal özelliği ile yaz ve kış üretim yapılacak olan serada günde üretilen 900 kilo salatalık piyasadaki yerini alırken, aynı zamanda 20 milyon fidenin üretilmesi hedefleniyor.

ERZİNCAN’DA DA SERA KURULDU

Elazığ’ın bir benzeri yatırım da Erzincan’da yapıldı. Erzincan’da bulunan 45 derece sıcaklıktaki su seracılıkta sebze üretimi amacıyla kullanılacak.

Kaynak:https://www.bingolkenthaber.com

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.