DOLAR
32,3168
EURO
35,0223
ALTIN
2.308,02
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sediyani’nin Almanca Kitabı Çıktı

Sediyani’nin Almanca Kitabı Çıktı
23.12.2022 19:06 | Son Güncellenme: 23.12.2022 19:07
260
A+
A-

Almanya’da yaşayan yazar İbrahim Sediyani’nin Almanya’da Almanca kitabı yayınlandı: “Die Verlorenen Länder Europas” (Avrupa’nın Kayıp Ülkeleri)

İbrahim Sediyani’nin yazdığı ve Almanya’da Koschi Verlag adlı Alman yayınevinin yayınladığı “Die Verlorenen Länder Europas” adlı Almanca kitabın editörlüğünü Tanja Ziegler, redaksiyonunu Michael Marx, mizanpajını Frank Koschnitzke ve kapak tasarımını Ayhan Gümüşsoy yaptı. Kitabın ISBN numarası 978-3-96932-040-2.

244 sayfalık “Die Verlorenen Länder Europas” (Avrupa’nın Kayıp Ülkeleri) adlı kitap, Avrupa kıtasında etnik ve millî mücadele veren coğrafyaları ve halkları anlatıyor. Bu yönüyle kitap, etnik sorunlar ve azınlıklar konusunda sürekli olarak diğer kıtalardaki ülkelere adalet, eşitlik ve demokrasi veren Avrupa’nın da bu konuda sicilinin pek temiz olmadığını net biçimde ortaya koyuyor.

binguven-bal2
İbrahim Sediyani

Kendisi Kürt olduğu için, durumları Kürtler ve Kürdistan gibi olan diğer halklar ve coğrafyalar bugüne dek hep ilgisini çekmiş olan yazar İbrahim Sediyani, yazarlık hayatı boyunca gerek Kürtler ve Kürdistan hakkında, gerekse durumları tıpkı Kürtler ve Kürdistan gibi olan dünyanın diğer yerlerindeki halklar ve coğrafyalar hakkında birçok araştırma, makale, gezi yazıları hatta şiirler kaleme aldı. Bu kitap, O’nun bu alandaki ciddi bir çalışması olarak okurlarıyla buluşuyor.

Kitapta, Sediyani’nin “yitik ülkeler” olarak adlandırdığı toplam 47 coğrafya yer alıyor. Avrupa kıtasındaki bu coğrafyalar şunlardır: KatalonyaBaskGalisyaEndülüsCebelitarıkAzor AdalarıKorsikaSardunyaSicilyaFriuli – Venedik GiuliaValle D’AostaGüney TirolFrizyaBatı LüksemburgNormandiyaManş AdalarıGallerİskoçyaMan AdasıKuzey İrlandaFaroe AdalarıLaponyaSvalbardÅland AdalarıKarelyaNenetsyaKomiBaşkurdistanUdmurtyaTataristanMari ElÇuvaşistanMordovyaKalmukyaDağıstanÇeçenistanİnguşetyaOsetyaKabardino – BalkaryaKaraçay – ÇerkesyaAdiğeKırımTransdinyesterGagavuzyaVoyvodinaSancak ve Güney Makedonya.

Adı geçen bu coğrafyaların her biriyle ilgili ayrı ayrı pekçok çalışma bulunuyor. Ancak kapsamlı biçimde Avrupa’daki tüm bu coğrafyaların toplu olarak işlendiği ve bütüncül bir şekilde ele alındığı kapsamlı bir çalışma bulunmuyor. Bu bakımdan İbrahim Sediyani’nin “Die Verlorenen Länder Europas” (Avrupa’nın Kayıp Ülkeleri) adlı kitabı, bu alanda ilk çalışma özelliğini taşıyor.

“Adını Arayan Coğrafya” adlı araştırma kitabı, “Gülistan” adlı şiir kitabı, “Guldexwîn” adlı çocuk kitabı, “Bütün Yönleriyle Şeyh Said Kıyamı” (2 cilt) adlı araştırma kitabı, “Sözlerim Var Sevgiye Dair” adlı deneme kitabı, “Siyah Devrim” adlı düşünce kitabı, “Aydın Duruşu ve Erdemli Olmak” adlı düşünce kitabı, “Frizya ve Günümüzde Frizler” adlı araştırma kitabı ve “Kadın Peygamberler” (3 cilt) adlı araştırma kitabı bulunan İbrahim Sediyani’nin, “Die Verlorenen Länder Europas”, onuncu kitabı olarak sevenleriyle buluşuyor.

KOSCHI VERLAG

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Koschi Verlag
Unterdorf 12
37412 Elbingerode
ALMANYA
Mail: ko@koschi.de
Web adresi: www.koschi.de
Kitabı şu linkten sipariş edebilirsiniz: Mut24.me/9703si

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.