DOLAR
32,3766
EURO
35,0173
ALTIN
2.325,42
BIST
9.092,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Artan maliyetler, inşaat sektörünü durma noktasına getirdi

Artan maliyetler, inşaat sektörünü durma noktasına getirdi
20.12.2021 10:47
496
A+
A-

İnşaat sektöründe yaşanan sıkıntılar Antalya’da masaya yatırılacak. Bingöl Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bürlükkara, Artan maliyetlerin inşaat sektörünü durma noktasına getirdiğini söyledi.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) çatısı altında Antalya’da gerçekleştirilecek çalıştayda sektörün sorunları ve artan maliyetler ele alınacak.

Çalıştay öncesi açıklamalarda bulunan Bingöl Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bürlükkara, Artan maliyetlerin inşaat sektörünü durma noktasına getirdiğini söyledi. Maliyet artışının hangi noktada duracağını bilemediklerini söyleyen Bürlükkara, fiyatlandırma konusunda sorun yaşadıklarını söyledi.

binguven-bal2

Bürlükkara, “İnşaat sektörünün en önemli sorunu önünü görememek, bu da bizi daha temkinli olmaya itiyor. Maliyet artışının nerede duracağını bilmediğimizden, önümüzdeki yıl başlayacağımız projelerde fizibilite çalışmaları yapamıyoruz.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren bütün aktörlerin önümüzdeki yıla dair hiçbir tahmini olmadığı çok açık. Bingöl özelinde verebileceğimiz örnekle sorunun asıl kaynağının belirsizlik olduğunu göreceğiz. 2020 yılında; 192 yeni yapı ruhsatı, 63 tadilat ruhsatı, 166 yapı kullanım izin belgesi verilmiş. 2021 yılında ise; 142 yeni yapı ruhsatı, 33 tadilat ruhsatı, 165 yapı kullanma izin belgesi verildi.

Her yıl inşaat sezonu bitmeden, önümüzdeki yıl başlayacak projeler için gerekli izin belgelerinin başvurusu yapılır. Ama edindiğimiz bilgilere göre, 2022 yılı için şu ana kadar Bingöl’de hiçbir ruhsat başvuru yapılmamış.

Bingöl Müteahhitler Birliğine üye arkadaşlarımızın hem fikir olduğu konu önümüzdeki yıl maliyet anlamında bizi nelerin beklediğini bilememizdir. Türkiye’deki lokomotif sektör olan inşaat sektöründe belirsizliğin bir an önce ortadan kalkması gerekiyor. Belirsizlik ortadan kalkmadan sektörde yer alan aktörler pozisyon alamaz.” İfadelerini kullandı.

Bingöl Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bürlükkara, açıklamasının devamında, “Bingöl Müteahhitler Birliği olarak İnşaat sektöründe yaşanan sıkıntıları İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu’nun (İMKON) Antalya’da düzenleyeceği çalıştayda dile getireceğiz. Türkiye’de lokomotif sektör olan inşaat sektörünün önündeki bu belirsizliğin ortadan kalkması gerekiyor. Eğer bunu başarırsak ülkemiz üzerindeki karabulutların dağılmasında İnşaat sektörü diğer sektörlere de öncü olacaktır. 17-19 Aralık tarihlerinde sektör temsilcilerinin bir araya geleceği çalıştay, sektördeki belirsizliği ortadan kaldırmak için ilk adım olacak. Hastaya teşhis konmadan tedaviye başlanmaz.” dedi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.