DOLAR
32,1271
EURO
35,1180
ALTIN
2.227,54
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
14°C
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Hafif Yağmurlu
10°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C

Fesih Zeki Mert Bingöl’den bağımsız aday oldu 

Fesih Zeki Mert Bingöl’den bağımsız aday oldu 
10.04.2023 01:22
309
A+
A-

Bingöllü, hayırsever iş insanı Fesih Zeki Mert, Bingöl’den bağımsız adaylığını açıkladı. Başvurusunu Yüksek Seçim Kurulu’na(YSK) teslim eden iş insanı Mert, Bingöl için çalışmaya devam edeceğini söyledi. 

Bingöl’e yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Mert, kısa bir süre önce de engelsiz yaşam merkezi için de bir protokol imzalamıştı. Kanada da birçok projeye imza atan ve bu projelerle ödüller kazanan Mert, başarılı projelerini Türkiye’ye taşımakla tanınıyor. 

‘BAĞIMSIZ ADAYIM’

binguven-bal2

Mert adaylık başvurusundan sonra şunları söyledi: “Bingöl’de yetişen kardeşiniz olarak çeyrek asra yakın iş tecrübemi, yurtdışındaki girişimcilik birikimimi artık memleketim için kullanmak arzusundayım. 
Bingöl’den Bağımsız Milletvekili adayı olarak memleketim için çalışmaya ve hep birlikte, hemşerilerimle beraber yol yürümeye hazırım.”

FESİH ZEKİ MERT KİMDİR?

Girişimci ve iş insanı Fesih Zeki Mert, Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Hasanova köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Bingöl’de, ortaöğrenimini ise Malatya’da tamamladı. İlk yurtdışı macerası 2000 yılında İngiltere’de başlayan Mert, burada kısa bir süre çalıştıktan sonra Kanada’nın Toronto kentine geçti. Kanada’nın hayallerini gerçekleştirebileceği dinamiklere sahip olduğunu gördüğünde bu ülkeye yerleşmeye karar verdi. Pizza sattı, sıvacılık yaptı, günü birlik işlerde çalıştı… Umutsuzca iş aradığı bir gün Van Horne Construction’ın kapısının önünden geçerken “belki de” dedi ve içeri girdi. 1973’te Hollandalı ve Alman iki ortağın kurduğu bu köklü şirket başvurusunu aynı gün kabul etti.

Çalışkandı, azimliydi ve cesaretliydi; tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Kısa bir süre içinde kendi şirketini kurup işçi olarak çalıştığı şirkette taşeronluk yapmaya başladı. Birikimlerini ise Van Horne hisselerine yatırarak değerlendiriyordu. 10 yıl içinde şirketin tüm hisselerinin sahibi ve patronu oldu. 
“Girişimcilik inanmaktır… İnandığın kadar cesaretli olmaktır”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.