DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Olayın müsebbibi, ‘kutuplaştıranlardır’

Olayın müsebbibi, ‘kutuplaştıranlardır’

Olayın müsebbibi, ‘kutuplaştıranlardır’
21.06.2021 00:08
446
A+
A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl İl Başkanlığı, İzmir HDP binasına yapılan silahlı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu.

DP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, İzmir’de yaşanan saldırının; sadece bir kişinin hisleri, duygularıyla açıklanamayacak kadar üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konu olduğunu söyledi.

Partilerine yönelik saldırıların son yıllarda arttığını ifade eden Aydemir, “Son 3-4 yıldan beridir özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra partimiz HDP’ye yönelik sistemli, sürekli, çeşitli şekilde baskılar arttırıldı ve bu baskılar günümüze kadar devam etti.

binguven-bal2

Özellikle Cumhur İttifakı ortağı partilerin yetkilileri, sürekli birinci ağızdan partimizi bir düşman cephesi gibi gösterdiler. Ötekileştirdiler, kamplaştırdılar, kutuplaştırdılar. En yetkili ağızlarından “bu daha başlangıç, bundan sonra neler olacağını göreceksiniz”, yine “7 Haziran’ı unutmadık, 7 Haziran’ın intikamını alacağız” şeklinde beyanları oldu.

İktidarın küçük ortaklarının yetkili isimlerinden birisi de, “tüm HDP’liler, sadece HDP tüzel kişiliğinin merkezi değil, HDP’ye oy veren 7 milyon insan haşeredir” dedi.

Ne demektir bu; her türlü zulme, saldırıya, muameleye tabi tutulur anlamına gelir.

İşte, bu uygulamaların ve bu çağrıların sonucudur ki; İzmir il başkanlığında hunharca, canice, canavarca yapılan bir silahlı saldırı sonucunda parti üyemiz, parti çalışanımız Deniz Poyraz yaşamını yitirdi” dedi.

“BU OLAYLAR HDP’NİN İRADESİNİ GERİLETEMEZ”

Aydemir, şunları söyledi: “Buradan iktidara sesleniyorum; bu olay sadece bir kişinin hisleri, duygularıyla açıklanamayacak kadar üzerinde hassasiyetle durulması gereken bir konudur.

Gerek partimizin, gerekse tüm parti tabanımızı bir bölgeye sıkıştırma peşinde olan veya bu ülkede Kürt-Türk çatışması, Alevi-Sünni çatışması yaratmaya çalışan bütün çevrelere buradan bir kez daha sesleniyorum; Deniz Poyraz, 34 yaşında bir Kürt kadını, bir kadın emekçisiydi. Ortadoğu halklarında kadına geleneksel, tarihsel anlamda verilen bir değer söz konusudur. Nedir bu değer; asla kadına kurşun sıkılmaz. Savaş koşullarında olsa bile kadınlar öldürülmez. Bu eylemi yaptıran ve bunun arkasında olan bütün derin güçlere bir kez daha hatırlatıyorum.

Bu olaylar, bu cinayetler, bu katliamlar, HDP’yi, HDP’nin iradesini asla ve katta geriletemez. Neden geriletemez; HDP mavi kalpli insanların partisidir, HDP mavi düşünen insanların partisidir. Mavi umuttur, umut her zamandan daha fazla ete, kemiğe bürünmüş bir şekilde HDP, onun bileşenleri ve dostlarıyla ayakta, bu zalim, bu cani saldırıyı boşa çıkarmayı, buna karşı da her koşulda direnmesini bilecektir.

Bir çağrımızda buradan yargıyadır. Yargının gözleri kör görmüyor, kulakları sağır duymuyor, bunca suçlar ortada aleni bir şekilde işlenirken, buna müdahale etmemek, yargının içerisine düşmüş olduğu çok büyük bir gaflettir. Bu kabul edilemez.

Deniz Poyraz asla unutulmayacak. HDP mücadelesinde, kadın mücadelesinde sürekli anılacak, bıraktığı siyasal mirasın takipçisi olunacaktır.”

Aydemir’in konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan HDP Bingöl İl Eş Başkanı Saadet Fırat, her türlü saldırıya rağmen demokratik siyaset, barış mücadelesini sürdüreceklerini ifade etti.

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.