DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BÖLGEYİ GEZENE DESTEK VERİLECEK

BÖLGEYİ GEZENE DESTEK VERİLECEK

BÖLGEYİ GEZENE DESTEK VERİLECEK
20.06.2021 23:55 | Son Güncellenme: 21.06.2021 00:47
503
A+
A-

Fırat Kalkınma Ajansı, tur kapsamında Bingöl, Elazığ ve Malatya illerine gelenlere destek verecek.

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) bölge illerinin tanıtımı amacıyla ‘Fırat Turu’ projesini başlattı. Proje kapsamında Bingöl, Elazığ ve Malatya illerine gelip iki gece konaklayanlara maddi destek verileceği belirtildi.

FKA Genel Sekreteri Abdullah Yoğunlu, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, “2019 yılı Mart ve Ekim aylarında TÜRSAB Orta Anadolu BYK ve Boğaziçi BYK acentelerine yönelik bölgenin tanıtımı ve turların bölgeye çekilmesi amacıyla fam tripler düzenlenmiştir. Acentelerle yapılan istişareler neticesinde bölgenin yeni bir destinasyon olarak turizm ekosistemine dahil olması noktasında güçlü özelliklere ve fırsatlara sahip olduğu ve bunların değerlendirilmesi gerekliliği düşüncesi oluşmuştur. Bu kapsamda bölgeyi yeni bir tur destinasyonu haline getirebilmek amacıyla Fırat Kalkınma Ajansı tarafından “Fırat Turu” projesi tasarlanmıştır” dedi.

binguven-bal2

PROGRAMIN AMACI

Proje kapsamında; Malatya, Elazığ ve Bingöl illerine gelen tur sayılarının artırılması, zaman içerisinde süreklilik kazandırılması, bu vesileyle adı geçen illerdeki turizm faaliyetlerinin ve gelirlerinin artırılmasının beklendiğini belirten Yoğunlu, “Tunceli’ye halihazırda tur firmalarının oldukça yoğun ilgisi olması sebebiyle Tunceli proje kapsamı dışında tutulmuş olup bu ilginin olmadığı illerimizi tanıtarak turizm hareketliliğinin sağlanması amaçlanmıştır” dedi.

DESTEĞİN KAPSAMI

Yoğunlu, verilecek destekler ile ilgili şu bilgiler aktarıldı: “Malatya, Elazığ ve Bingöl illeri idari sınırları içerisinde olmak kaydıyla; herhangi birinde iki gece veya herhangi ikisinde birer gece toplamda minimum 2 gece konaklama yapmak ve bu illeri tanıtıcı en az 2 tam günlük bir tur içeriğine sahip olmak kaydıyla bu illere gelenlere ajans desteği sağlanacaktır.

Sadece bölge dışından (Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli dışından) gelen turlar proje kapsamında desteklenecektir.

Proje 2021 yılı için 1 Temmuz-1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek turlar için uygulanacaktır.

Tur başına en fazla 20 kişinin her bir gece için en fazla KDV dahil 85 TL’si Ajans tarafından karşılanacaktır. Dolayısıyla kişi başı KDV dahil toplam 2 gece için 170 TL destek sağlanacak olup bu destek tur başına en fazla KDV dahil 3.400,00 TL’ye tekabül etmektedir. (sadece konaklama bedelleri destek kapsamında olup konaklama tesisindeki içecek vb. ekstra kullanımlar destek kapsamında değildir.)

20 kişi üstü katılımlı turlarda en fazla 20 kişi için bu destekten yararlanılabilecektir.”

Başvuruların 1 Temmuz itibariyle başlayacağı belirten Yoğunlu, Fırat Turu Projesi’ne ilişkin detaylı bilgiye www.fka.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.