DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MESLEK LİSELERİ PROJELERİNİ TANITTI

MESLEK LİSELERİ PROJELERİNİ TANITTI
23.05.2022 00:09 | Son Güncellenme: 23.05.2022 01:52
288
A+
A-

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Bingöl Mesleki Eğitim Fuarı gerçekleştirildi.

2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Bingöl Mesleki Eğitim Fuarı, merkez Hükümet Konağı bahçesinde gerçekleşti. Fuarın açılışına Vali Yardımcısı Fatih Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Haluk Çakan, şube müdürleri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Merkezde eğitim veren 12 meslek lisesinin katımıyla gerçekleşen fuarda, öğrenciler yıl boyunca yaptıkları çalışmaları okul stantlarında tanıttı. Fuarda amaçlarının meslek liselerini tanıtmak olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Haluk Çakan, “2022 Avrupa Mesleki Beceriler Haftası çerçevesinde düzenlediğimiz meslek liselerinin tanıtım fuarının ilimize hayırlı olmasını diliyorum. İl merkezindeki 12 lisemizin katıldığı fuarda amacımız okullarımızı, öğrencilerimize tanıtmak. Meslek liselerimizin yaptığı çalışmaları öğrencilerimize tanıtmak ve kariyer planlaması yapan öğrencilerimize okullarımız hakkında bilgi vermektir. 12 Okulumuzun katıldığı etkinlik, özellikle pandemide ön plana çıkan meslek liselerimizin bir kez daha önemini ortaya koydu. Bizler Milli Eğitim Müdürlüğü olarak meslek lisesi, memleket meselesi diyoruz ve meslek liselerimizin niteliklerini arttırmaya devam ediyoruz” dedi. Kurdukları stantta öğrencilere ilk yardım konusunda bilgi veren öğrenci Nazlıcan Çelik ise “Bugün mesleki eğitim lisesi için fuar kuruldu ve fuara müthiş bir ilgi var. Biz de burada lisemizi tanıtmak için stant kurduk burada. Stadımızı gezen öğrencilere ilkyardım hakkında bilgi verdik, çok eğlendik, çok eğlenceliydi” diye konuştu.

MTAL ROBOTLARIYLA İDDİALI

binguven-bal2

6 alanda 6 tanıtım çadırı ile fuara katılan Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fuarın gözdesi oldu. Öğrencilerin hazırladığı ürünlerin sergilendiği fuarda, Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Metal Teknolojileri, Makine Teknolojisi ile Mobilya ve Dekorasyon alanları tanıtıldı. Bilişim Teknolojileri alanında sergilenen robotların 13 Haziranda Urfa gerçekleştirecek MEB Uluslararası Robot yarışmasına katılacağı belirtildi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.