DOLAR
32,4958
EURO
34,6084
ALTIN
2.477,33
BIST
9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Kiğı Barajı Ülke Ekonomisine Yılda 300 Milyon TL Katkı Sağlanacak!

Kiğı Barajı Ülke Ekonomisine Yılda
300 Milyon TL Katkı Sağlanacak

Kiğı Barajı Ülke Ekonomisine Yılda 300 Milyon TL Katkı Sağlanacak!
20.03.2021 11:17 | Son Güncellenme: 20.03.2021 11:19
664
A+
A-

KİĞI BARAJI ÜLKE EKONOMİSİNE YILDA 300 MİLYON TL KATKI SAĞLAYACAK

Kiğı Yedisu arasında kurulumu devam eden Kiğı Hidroelektrik Enerji Tesisinin (Kiğı HEPP), 140 MW’lık kurulu güç ile yıllık 450 milyon kWh enerji üreterek ülke ekonomisine yılda 300 milyon katkı sağlayacak.

450 MİLYON KWH ENERJİ ÜRETECEK!

Kiğı Barajı’nın enerji maksatlı olarak inşa edilen ve “140 MW kurulu gücünde olacak bu barajdan yılda 450 milyon kilowatt saat enerji üretilecek. Bu barajdan üretilecek enerji ile yaklaşık 200 bin evin enerji ihtiyacını karşılayacağız ve ülke ekonomisine yılda yaklaşık 300 milyon TL katkı sağlayacak.

binguven-bal2

Kiğı’da kurulumu devam eden Kiğı Hidroelektrik Enerji Tesisinin (Kiğı HEPP), 140 MW’lık kurulu güç ile yıllık 450 milyon kWh enerji üretilmesi planladıklarını aktaran Enerji ve Proses Otomasyon Sistemleri Türkiye Satış Müdürü Yücel Doğan, Kiğı barajın sekizinci en yüksek baraj olduğunu söyledi. Doğan, “ Devam etmekte olan bir diğer projemiz, Bingöl’de kurulacak olan Devlet Su İşleri (DSİ)’ne ait Kiğı Hidroelektrik Enerji Tesisi’dir. Proje için ana ekipmanlarımız bu yılın başında teslim edildi. Kiğı HEP, Bingöl’ün 12 km kuzeydoğusundaki Kiğı bölgesinde, Peri Suyu üzerinde inşa edilmektedir. Bu tesis kendi sınıfında Türkiye’nin dördüncü, tüm barajları içerisinde ise sekizinci en yüksek baraj olma özelliğine sahiptir. Burada 140 MW’lık kurulu güç ile yıllık 450 milyon kWh enerji üretilmesi planlanmaktadır. Şu anda Kiğı Barajı ve hidroelektrik üretim tesisinin inşaasında birinci ve ikinci ünite rotorlar 75 seviyesine başarıyla indirildi. Üçüncü türbin grubunda ise 40 oranında iş devam ediyor. Kiğı Hidroelektrik Tesisi’ne ait geçici elektromekanik ekipman kabulü, barajın tamamlanması ve çalıştırılmaya başlanmasının ardından yapılacak. Tesiste enerji üretiminin 2017 yılı içerisinde başlaması planlanmaktadır.” Bu projelerin dışında da takip ettikleri yeni enerji yatırımları ve yenileme projeleri bulunduğunu aktaran Doğan ekledi, “Bu yıl Valmet ismini bir başka prestijli enerji projesinde daha duymanız mümkün” ifadelerine yer verdi.

KİĞI SANTRALİ ANA EKİPMANLARI TESLİM EDİLDİ

Valmet’in hali hazırda devam eden projeleri hakkında bilgi veren Enerji ve Proses Otomasyon Sistemleri Türkiye Satış Müdürü Yücel Doğan ise, Valmet’in dağıtılmış otomasyon kontrol sistemi Valmet DNA ile birlikte tesis bilgi ve performans izleme sistemini tedarik ettiği Hamitabat Kombine Çevrim Güç Santrali projesinde ilk ateşlemenin Mayıs ayı içerisinde başarıyla gerçekleştirildiği bilgisini vererek projeyi bu yıl içerisinde tamamlamayı planladıklarını aktardı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.