DOLAR
32,5683
EURO
34,8883
ALTIN
2.435,69
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Esenler mezrasında Görülmemiş afet

Esenler mezrasında Görülmemiş afet

Esenler mezrasında Görülmemiş afet
20.03.2021 11:07
750
A+
A-

Şirnan Esenler mezrasında Görülmemiş afet

Bingöl’e bağlı Sudüğünü köyü Esenler mezrası bölgesinde meydana gelen hortum nedeniyle birçok ev, ahıl, araç, bahçe ve çatılar uçarken, 2 kişi de yaralandı. Yaralananlar Bingöl Devlet hastanesine kaldırıldı.

Bingöl’ün Sudüğünü köyüne bağlı Esenler mezrası meydana gelen hortum nedeniyle 2 kişi yaralandı.

Sancak merkezde bulunan gazetemiz imtiyaz sahibi Galip Akengin ve İlke haber ajansından Nihat Kanat olayı duyar duymaz hemen Sudüğünü köyüne bağlı Esenler mezrasına hareket ettiler. Adaklı ve Sancak bölgesinde saat 16 sıralarında sağanak dolu yağışının ardından olay mahalline ulaştılar.

binguven-bal2

Yaralılar için ambulanstan önce ulaşan gazeteciler, yaşanan afeti görgü tanıklarından şöyle aktardılar.  Mehmet Barulay, “67 yaşındayım, böyle bir olay ne duydum nede gördüm, ne ev kaldı, ne ahıl, çok şükür can kaybımız yok. İki komşumuz kafa ve omuzundan yaralıdır” dedi.

Yaralı Abdurrahman Barsbay, “ses patlama ile beraber ne olduğunu anlamadan çatı üstüme yıkıldı. Omuzum ağrıyor, nefes almakta zorlanıyorum”.

ELEKTRİK DİREKLERİ, KOCA KABAK AĞAÇLARI YERLERDE

Oluşan hortum nedeniyle yaşlı yatalak Halime Sancar’ın bulunduğu evin çatısı ile beraber duvar ve taban da yıkıldı. Yaşlı kadınlar, olayı gözyaşlarıyla anlatan aile, biz nerde kalacağız diye konuştu.

Mezradaki köy okulun yanı sıra park halindeki araç da ağır hasar aldı.Hortum nedeniyle elektrik direklerinin de devrildiği bu nedenle elektriğin kesildiği belirtildi.

Olayda ayrıca Ahmet Nebi ile Abdurrahman Barsbay yaralanırken, yaralılar olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.