DOLAR
32,3258
EURO
35,1397
ALTIN
2.296,21
BIST
9.055,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Karaarslan’dan Kampanya’ya Tam Destek

Karaarslan’dan Kampanya’ya Tam Destek

Karaarslan’dan Kampanya’ya Tam Destek
22.03.2021 22:19 | Son Güncellenme: 25.03.2021 16:17
655
A+
A-

Karaarslan’dan Kampanya’ya Tam Destek

Bingöl’de sosyal faaliyet, sivil toplum denilince akla gelen ilk insan, emekli öğretmen, Toplum Göüllüsü Semiramis Karaarslan’dan Bingöl Doğa, Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneği tarafından başlatılan “İnternetsiz Ev, Tabletsiz ÖĞRENCİ Kalmasın” kampanyasına, destek verdi. Karaarslan, kampanya ile ilgili görüşlerini kaleme aldı…

 ‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ELELE’

Galip Akengin, aynı ilden olup İstanbul’da Bingöl STK Çalışmalarında tanıştığımız cevval bir genç gazeteci. Ateş gibi oradan oraya koşan, yapıcı ve STK’ların destekçisi bir gönüllü…

binguven-bal2

Bir ara siyasete atılacakmış gibi oldu ama vazgeçti. Gazeteci kimliği ve hiçbir çıkarı olmadan yaptığı gönüllü çalışmalarını bırakamadı. Zira STK’lar siyaset üstü olmalı her daim.

https://www.bingolhaberci.com/uploads/FCK/semiramis%20hoca%20MAN%C5%9EET.jpg

Galip, 2003 yılında İstanbul’da Haberci 12 gazetesini kurarak İstanbul-Bingöl arasında köprü görevini çok güzel yürüttü. Hatta bana da bir ara köşe yazısı yazmam için teklif getirdi ve memnuniyetle ‘Dost Köşesi’nde yazı yazmaya başlamıştım.

Galip her daim İstanbul’daki STK’lar arasında örgütlenmede aktif rol aldı, onları teşvik etti, organizasyonlar yaptı, eğitime inanılmaz destek verdi. Yıllardır İstanbul BİNYAD Yönetim Kurulu üyesi olduğum için bunu yakından biliyorum.

2006 yılında Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Bilgisayarsız Okul Kalmasın” kampanyası ile İstanbul’dan iş insanlarından, derneklerden aldığı 44 adet bilgisayarı Milli Eğitim aracılığı ile okullara ulaştırmıştı.

2007 yılında benimde içinde olduğum bir çalışma olan üniversite öğrencilerine burs kampanyası başlattı. Öğrenci ve hayırseverler arasındaki bağları kurdu, gördüğüm kadarıyla da halen de devam ettiriyor bu bağı. Sevgiyi dağıtıp, sonra toplayanlardan…

12.12.2012 İstanbul’da faaliyet yürüten Dernekler ile beraber Dünya Bingöllüler Gününü Taksim de Bin bal, bin ceviz, bin Kürt böreği, bin burma kadayıf ve bin gül dağıtım organizasyonunda koordinatörlük yapışı, beni çok gururlandırmıştı…

En güzelini yaparak 2013 yılında gelip Bingöl’e yerleşti. Aslen Kiğılı olduğu için ilçesinde gazete kurdu ve çalışmalarına gazeteciliğe ve gazeteci arkadaşlarıyla kurucu başkanlığını yaptığı Bingöl Doğa Kültür, Tarih ve Tanıtım Derneği ile çalışmalarına devam ediyor.

Galip’in beni de etiketlediği bir paylaşımını gördüm ve derinlemesine inceledim. Bana güven veren bir çalışma olduğu için de sonuna kadar destek vereceğime dair söz verdim.

Proje; “İnternetsiz ev, Tabletsiz Öğrenci kalmasın…”

Katkı sağlayacak kişi doğrudan doğruya ürünü alacağı şirkete ödeme yapacak. Yani para ile bulaşmadan hayırsever ve satıcı firma arasındaki bağlantı kuruyor. Tabletler tespit edilen okula verilecek. Süper bir durum. Bir dernekte para giriş-çıkışı olmuyorsa, doğrudan ürün derneğe geliyorsa, bu süper güven verici bir kampanya.

45 yıldır hep böyle çalıştım bende… Ondandır ki kimden bir şey istemişsem hep anında yerine geldi. Herkese buradan bana güvendikleri ve destek verdikleri için binlerce teşekkür ediyorum. Ve güvenden dolayı da bu kampanyaya destek dev gibi büyüyeceğine yürekten inanıyorum.

Pandemiden dolayı uzaktan eğitimlerini sürdüren öğrencilerimizin yaşadığı birçok köyde internet yok, var olan köylerde ise tablet-bilgisayar yok. Kampanyalarının amacı bunlara hayırsever destekçilerle ulaşmak.

Hep birlikte EL ELE vererek başlattıkları kampanya ile ilk canlı yayında hayırseverler tarafından 85 adet, üçüncü canlı yayında yine iş insanı aynı zamanda dernek başkanı tarafından 300 adet, bu kampanyayı görüp etkileşen derneklerin kendi içinde sosyal sorumluluk adıyla sayı gittikçe artıyor…

Hayırsever sayısı çoğaldıkça, olayı facebook üzerinden canlı yayınlar yaparak il geneline yaydılar.

BENDEN DE HEP DESTEK, TAM DESTEK

Her şey kuzucularımız için. Yarınlarımız onlara teslim. Eğitilip, aydınlansınlar ki geleceğimiz emin ellerde olsun. Bu vesileyle sevgi Galip canımızı ve dernek yönetimini böyle bir kampanya başlattıkları için, hayırsever canlarımıza da bu kampanyayı destekledikleri ve destekleyecekleri için binlerce teşekkür.

Her şey çocuklarımızın yarınları daha güzel olsun diye…

En derin sevgi ve sonsuz saygılarımla…

Semiramis Karaarslan

Eğitim ve Toplum Gönüllüsü

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.