DOLAR
32,2055
EURO
35,0535
ALTIN
2.229,44
BIST
8.828,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
13°C
İstanbul
13°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
15°C
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
13°C
Perşembe Az Bulutlu
12°C

Yayladere’nin Kadıköy kardeşi var!

Kadıköy Belediyesinin Kardeşlik Eli, Coşku İle Karşılandı

Yayladere’nin Kadıköy kardeşi var!
20.03.2021 14:02 | Son Güncellenme: 20.03.2021 14:03
793
A+
A-

Kadıköy Belediyesinin Kardeşlik Eli, Coşku İle Karşılandı

Kadıköy Belediyesi’nin kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Bingöl Yayladere’de yaptığı Yayladere Kültür Merkezi coşku ile açıldı.

Yayladere Belediye Başkanı Sabri Akyürek’in ev sahipliği yaptığı kültür merkezi açılışına Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, başkan yardımcıları ve belediye meclis üyeleriyle birlikte katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba, CHP Bingöl İl Başkanı Ahmet Bazencir’in katıldığı açılışta Ataşehir Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi yetkilileri, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Adaklı, Kiğı, Ilıcalar belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, ilçe idari amirleri, Yayladere Dernekleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İlçe Özel İdare Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, CHP, AK Parti ve HDP ilçe başkanları, ilçe idari amirleri, dernek temsilcileri ve muhtarlar yer aldı.
Kardeş belediyelerle işbirliği çerçevesinde Bingöl Yayladere Belediyesi’nin talebi doğrultusunda projesi ve inşaatı Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan Yayladere Kültür Merkezi’nin açılışına çevre köylerden de çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmalardan önce Tunceli’den gelen Varvara Halk Oyunları Grubu bir gösteri sundu.

binguven-bal2

AKYÜREK: KARDEŞLİK ELİ EHLİ BEYTİN YOLUDUR

Kültür Merkezi açılış programında ev sahipliği yapan Yayladere belediye başkanı Sabri Akyürek,  “Yaklaşık 3,5 yıldır çıktığımız bu yolda Yayladere’mizin en önemli ihtiyaçlarını gidermek için seçimi bir kenara bırakarak yol arkadaşlarımız ve hemşerilerimizle İstanbul ve Ankara’da gece gündüz demeden hizmet adına temaslarda bulunduk.” dedi.   

Akyürek, “Oldukça meşakkatli bir süreçten sonra bugün açılışını gerçekleştireceğimiz Yayladere Belediyesi Kültür Merkezini vücuda getiren Kardeş Belediyemizin Başkanı Abim demekten onur duyacağım Sayın Aykurt Nuhoğlu’nun kapısını her çaldığımızda bizi boş göndermeyen tavrından ve desteklerinden dolayı şahsım ve halkım adına şükranlarımı sunuyorum. Yayladere Kültür Merkezi toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlayacak, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetlerimizi bir bütünlük içerisinde bir araya getirecek, bu faaliyetlerin yapılmasında odak noktası olacak ve özel kültür faaliyetlerine örnek teşkil edecektir. Eğitim ve kültürel etkinlikler için kurulmuş olan bu yapının geçmiş ile kültür değerlerin gelecek nesillere tanıtılmasında ve öğretilmesinde aynı zamanda geleneksel kültür etkinliklerinin temsilinde de önemli ve aracı bir rol üstlenecektir. Yolumuz, Hak, Muhammed, Ali ve Ehl-i Beytin yüksek ahlak yoludur. Kimsesize, çaresize, darda, yolda kalana ve yetime yardım yoludur. Allah’a giden yoldur.” ifadelerini kullandı.

Kadıköy belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu ve Kadıköy belediyesinde çalışan Ali Özülkü

NUHOĞLU: KADIKÖY İLE YAYLADERE KARDEŞLİĞİ YÜZ YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR

Kültür Merkezin açılış programında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu,  “Kadıköy ile Yayladere’nin geçmişi aslında 100 yıl öncesine dayanıyor. Tarihi Haydarpaşa Garı’nın yapımında Kiğılı, Yayladereli taş ustalarının büyük emeği var. Yayladereli taş ustalarının Kadıköy Yeldeğirmeni’ne yerleşmesiyle Kadıköy ile bu ilçe arasında çok yakın bir bağ oluştu. Ben buraya gelince çok fazla Kadıköylü görüyorum. Sanırım çoğunluk kışın Kadıköy’de yazın ise Yayladere’deki köylerinde ikamet ediyor. O anlamda Yayladere ile bizim kardeşliğimizin bir aile yaşamına dönüştüğünü görüyorum. Kentlerin birbirlerini tanıması, kültür alışverişinde bulunmasının gelecekte bize pırıl pırıl bir gelecek sağlayacağını düşünüyoruz. O nedenle bu kültür merkezinin ilçeye iyilik, güzellik ve demokrasi getireceğine inanıyorum.” diye belirtti.

BARAKAZİ: ÇOK KÜLTÜRLÜ BİR İLİN RENKLERİYİZ

Konuşmasına “Besmele” ile başlayan Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Yayladere’nin kadim bir ilçe ve eşsiz bir yere sahip olduğunu vurguladı.

Barakazi, “Birçok yerde çok kültürlü yapılar vardır ama Bingöl’de bu çok kültürlü yapı hem etnik hem de mezhebi temelde bu çok eskiye dayanan kadim bir kültürdür. Ve Bingöllüler bu çok kültürlü yapıyı çatışma değil, barış huzur ve bütünleştirme unsurudur. Biz inanıyoruz ki bu çok kültürlü yapımız bu şekilde devam ederse Bingöl gelişmesinde ve kalkınmasında bu çok kültürün getirdiği zenginlikle çağdaş medeniyette örnek teşkil edecek bir yapı arz eder.  Bizim bitki örtümüz, floramız dokunulmamış bozulmamıştır.  Havamız, suyumuz tertemizdir. Bu faktörler sadece Türkiye’de değil Dünyanın bir çok yerinde bulunamayacak nimetlerdir. Bingöl çevresi ve doğasıyla yine gerek Türkiye’de ve gerek dünyada çok güzel işlere mekan olma özeliği ortaya koyuyor.” diye konuştu. 

“BU PROJE ÖRNEK OLDU”
CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba yaptığı konuşmada Kadıköy Belediyesi’ne ve Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür etti. Kardeş Belediye projesi sayesinde Kadıköy Belediyesi desteğiyle herkesin kullanabileceği bir kültür merkezi yapıldığını belirterek şöyle devam etti: Aykurt Nuhoğlu bizim hem Kadıköy’de hem Türkiye’de örnek belediye başkanlarımızdan birisi. Bu proje örnek bir proje oldu. Buradaki kardeşliği pekiştiren bütün belediye başkanlarımıza, siyasi parti temsilcilerimize teşekkür ediyorum”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ise yaptığı konuşmada merkezinin ilçe halkı için önemine dikkat çekerek şunları söyledi: Beni mutlu eden şey çok uzaktaki Yayladereli hemşehrilerimin bu açılış için buraya gelmiş olmalarıdır. İstanbul’dan bugün kalkan uçaklar büyük bir çoğunlukla Yayladere seferi yaptılar.” Bingöl konuşmasını katılan herkese teşekkür ederek tamamladı.
Konuşmalarından ardından, katılanlara plaketleri sunuldu ve merkezin açılışı kurdele kesimiyle yapıldı.
YAYLADERE KÜLTÜR MERKEZİ
Çeşitli kültür sanat etkinliklerine ve kurslara ev sahipliği yapacak olan “Yayladere Kültür Merkezi” Yayladereli vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi.
İki çok amaçlı salon, kütüphane, spor salonu ve bilgisayar laboratuarının bulunduğu Yayladere Kültür Merkezi’nde mutfak ve misafir ağırlama odaları da yer alıyor.
970 metrekare alana kurulu olan Kültür Merkezi’nin zemin katında çok amaçlı salon, spor odası ve mutfak bulunuyor.
Kültür Merkezi’nin birinci katında ise çok amaçlı salonun yanı sıra bir kütüphane ve bilgisayar odası yer alıyor.

binguven-bal2
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.