DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Sülbüs Festivali 21-23 Temmuz’da yapılacak

Sülbüs Festivali 21-23 Temmuz’da yapılacak 2017

Sülbüs Festivali 21-23 Temmuz’da yapılacak
20.03.2021 10:04 | Son Güncellenme: 20.03.2021 10:08
657
A+
A-

-2017 yılı….

Yayladere ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Sülbüs Doğa ve Kültür Festivali,  bir yıl aradan sonra 21-22-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek. Festival, geçen yıl güvenlik gerekçesiyle iptal edilmişti. 

İstanbul’da bir dizi ziyaretlerde bulunan Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Yayladere ilçe ve köy derneklerini ziyaret ederek 2017 yılında düzenlemeyi düşündükleri festival ve her geçen gün nüfusu düşen ilçeye canlılık getirmek amacıyla çalışmalara başladı. 2016 yılında güvenlik gerekçesiyle iptal edilen festivalin bu sene 21-22-23 Temmuz tarihlerinde yapılması kararı alındı.

FESTİVAL YÜRÜTME KURULU BELİRLENDİ

binguven-bal2

12. Sülbüs Doğa ve Kültür Festivali Yürütme Kurulu’na Yavuztaş Dernek Başkanı Hasan Başboğa, Boğazköy Dernek Başkanı M. Ali Akgül, Çatalkaya Dernek Başkanı Musa Atagül, Yakup Aygün ve önceki dönem Belediye Başkanı Zeynel Ergin seçildi.

YAYLADERE İLÇE NÜFUSU ERİYOR

Yayladere ilçe nüfusunun her yıl biraz daha düşmesine çözüm arayan Belediye Başkanı Sabri Akyürek, Dernekleri ziyaret ederek yazın ilçe ve köylerine gelip yerleşen hemşerilerimizin nüfuslarını almaları halinde ilçeye önemli katkı sağlayacağını vurguladı.

İlçe nüfusunun her geçen gün düşmesini engellemek için çözüm arayışlarına giren Başkan Akyürek, ilk toplantıyı Yayladere Dernek YADAD merkezimizde gerçekleştirdi. Toplanan kalabalığa hitap eden Akyürek, “İlçe hepimizidir, köyler hepimizindir, her yazın sağ olsunlar emekli ağabeylerimiz eşleriyle köylerine gelip sonbahara kadar kalıyorlar. Yol su, gibi temel hizmetlerde elimizden geleni yaparken sizden tek ricamız ve size hiçbir zararı olmayan ama ilçemize yararı olan nüfusunuzu ilçeye taşımaktır.  Bu konuda duyarlık bekliyoruz” dedi. 

NÜFUS KOMİSYONU KURULDU

Başkanın konuşmasının ardından söz alan ilçe dernek üyeleri, emekli olan herkesin nüfusunu ilçe veya köylere taşımak için İstanbul’un farklı semtlerde ikamet eden guruplara göre komisyon kurma kararı alındı.

Ali Gökçan Başkanlığındaki Merkez komisyona, Dursun Pekpak, Cevat Eran, Mehmet Ertan, Mehmet Günel, Zülfü Demirbağ, Ali Aygün, Gündüz Akyürek, Mustafa İzgi, Hüseyin Değer, Ali Alakaş, Süleyman Danış, Kazım Ergin, Süleyman Sümer, Hasan Ergin, Resul Kaymaz, Alim Kınoğlu, Besime Kaymaz, Melek Öztaş ve Selami Erden seçildiler. Komisyon başkanı aynı zamanda YADAD kurucu başkanı Ali Gökcan, gazetemize yaptığı açıklamada, “Belediye başkanımızla beraber tüm dernekleri gezerek komisyonumuzu genişleteceğiz, ilçemizin canlanması için gereken özveride bulunmamız gerekiyor. Festival de bu anlamda çok etkili oldu. Festival olmasa, birçoğu gençlerimiz köyünü unutmuştu, yolunu bilmezdi” diye konuştu. 

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.