DOLAR
32,5827
EURO
35,0155
ALTIN
2.461,48
BIST
9.905,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

KILIÇDAROĞLU, BİNGÖLLÜ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

KILIÇDAROĞLU, BİNGÖLLÜ MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
04.04.2022 01:05
412
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bingöl’den İzmir’e giden muhtarlarla bir araya geldi.

Bingöl’den giden 40 muhtarın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, sosyal yardımların muhtarlar aracılığıyla dağıtılması gerektiğini söyledi.

“Muhtarları gerçekten demokrasinin temel taşı haline getirmek istiyorsak bir muhtarlık yasasına ihtiyacımız var” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ne olacak? Muhtar eline alacak, kanunu açacak. Yetkisi, görevi, sorumlulukları, hakları nedir bunları orada görecek. Bu konuda bir çalışma yaptık. Çalışmayı bütün muhtar derneklerine gönderdik. Muhtarlık kanunu hazırladık, TBMM’ye sunduk. Çıkmadı, reddedildi. Ama sizlerin oylarıyla iktidara geldiğimizde bu muhtarlık kanununu çıkaracağız.”

Muhtarların mahallenin sosyal dokusunu iyi bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bir mahallede kim fakir, kim zengin, kimin kaç çocuğu var, o akşam hangi evde tencere kaynamıyor en iyi muhtar bilir. Sosyal yardımlar dağıtılacaksa, muhtarlar aracılığıyla dağıtılması lazım” dedi.

binguven-bal2

Belediye meclisinde yapılan toplantılardan muhtarların haberinin olmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Muhtarlar kendi mahalleleriyle ilgili bir olay olduğunda belediye meclisi toplantılarına katılmalı, o konuyla ilgili söz ve oy hakkı sahibi olmalı” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, muhtarların kamu kurumu olarak kabul edilmediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, bu nedenle belediye başkanının muhtarlarla özel proje geliştiremediğini, bunun değişmesi ve muhtarların kamu görevi yaptığını yasaların kabul etmesi gerektiğini kaydetti.

rodi
ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.