DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“İSLAM GÜCÜNÜ AHLAKTAN ALIR”

“İSLAM GÜCÜNÜ AHLAKTAN ALIR”
02.12.2021 00:33 | Son Güncellenme: 02.12.2021 00:35
500
A+
A-

İslam’ın gücünü; siyasetten değil ahlaktan aldığını ifade eden Eğitimci-Yazar Mehmet Mahsum Yokuş, “Dünde bugünde yaşanan en temel zaaf, ahlakın gücüne değil gücün dengelerine yaslanmaktır” dedi.

Özgür-Der Bingöl Şubesinin gerçekleştirdiği aylık seminerler dizisinin ikincisine Eğitimci-Yazar Mehmet Mahsum Yokuş katıldı.

Mehmet Mahsum Yokuş

“İslami Bilginin Eyleme Dönüştürülmesinde Geleneksel ve Modern Zaaflar” konulu veren Yokuş, “Kur’an sahih ve yegâne kaynaktır. İslam’da bilginin yegâne amacı insanın kendisi, çevresi, eşya, tabiat, kâinat ve son olarak Allah ile doğru bağ kurmasını sağlamaktır. Nihayetinde bu bilgiler kulluk bilincimizi, ibadet anlayışımızı, sorumluluk duygumuzu ve ahlakımızı şekillendirmektedir” sözleriyle konuşmasına başladı.

binguven-bal2

İslam’ın gücünü; siyasetten değil ahlaktan aldığını ifade eden Yokuş, “dünde, bugünde yaşanan en temel zaaf, ahlakın gücüne değil, gücün dengelerine yaslanmaktır.

Geleneği reddetmeli miyiz?

“Ne geleneği kökten reddetmek ve düşmanlık yapmak nede geleneği kutsayıp teslim olmak gibi düşüncelerimiz olmamalı. Geçmişte peygamberlerin ortaya koydukları mücadele geleneğine dayanan sağlam köklerimize tutunup, çağın ihtiyaçlarına ve sorunlarına cevap verebilecek inanç, fikir, ibadet ve ahlaki düzeyi yakalayarak, bir gayretin ve cehdin peşinde olmalıyız ve bana göre İslamcılık bu cehdin adıdır” diye konuştu.

Yokuş, şunları söyledi: “Bugün Müslümanlar olarak karşılaştığımız sorunlar karşısında doğru okumalar yapsaydık ve aynayı kendimize doğru bir şekilde tutmayı başarsaydık bizim uygarlığımızın itici gücü olan inancın, ibadetin, ahlakın, ruhi olgunluğun, ahiret merkezli düşüncenin ve pratiklerin gittikçe iyileştiğini ve yayıldığını görecektik.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.