DOLAR
32,5524
EURO
34,8771
ALTIN
2.430,29
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İŞKUR İl GENELİNDE 335 KİŞİ ALACAK

İŞKUR İl GENELİNDE 335 KİŞİ ALACAK
29.08.2022 00:55
332
A+
A-

İŞKUR Bingöl İl Müdürlüğü, Bingöl’de Milli Eğitim’e bağlı okullarda çalıştırılmak üzere 335 kişinin işe alınacağını bildirdi.

Yapılacak alımla ilgili bilgilendirme yapan İŞKUR Bingöl İl Müdürü Cevdet Baycuman, alım takviminin şöyle olduğunu söyledi: İŞKUR ile İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne 335 kişiye yönelik olarak düzenlenecek olan Toplum Yararına Programlar (TYP) için katılımcı başvuruları 29.08.2022 – 02.09.2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru için Katılımcı Şartları aşağıda belirtilmiştir.
Katılımcı şartları
Kuruma kayıtlı işsiz olmak
18 yaşını tamamlamış olmak
Emekli ve malul aylığı almamak
Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç);
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilir.
Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin birbuçuk katını (8.250,53 TL ) aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz.
TYP ilanında belirtilen şartları taşımayan ya da TYP’nin aksamasına ve başarısız olmasına sebep olabilecek olan başvurular geçersiz sayılır.  Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz. Güvenlik sorgusu sonucu olumsuz çıkanlar programa başlamış olsalar dahi çıkarılırlar.
Başvurular için istihdamında güçlük çekilen (kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, 35 yaş üstü bireyler, terörle mücadelede malul sayılmayacak derecede yararlananlar) öncelikli olup bunlar arasında öncelik sıralaması bulunmamaktadır.
Bir katılımcı TYP’den en fazla dokuz ay yararlanabilir. (TYP’lerden 27/9/2017 tarihinden itibaren dokuz ay ve daha fazla süreyle yararlanmış olanlar TYP’ye başvuru yapamazlar.)
Asil ve Yedek Katılımcılar, 100 noter kurası ile belirlenecektir.
Başvurular COVİD-19 nedeniyle İl Müdürlüğünden alınmayacak olup İŞKUR e-şube, E-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden alınacaktır.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Programı 12 Eylül 2022 tarihinde başlayacak, 24 Ocak 2023 tarihinde sona erecektir.”

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.