DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İHALELERİN PAZARLIK USULÜYLE VERİLMESİNE TEPKİ

İHALELERİN PAZARLIK USULÜYLE VERİLMESİNE TEPKİ
06.12.2021 01:53
478
A+
A-

Gelecek Partisi Bingöl İl Başkanı Muhittin Ağırbaş, spor salonu ve tekstilkent binaları yapım işinin ihale yerine pazarlık usulüyle müteahhitlere verilmesine tepki gösterdi.

Kiğı spor sahaları yapım işi, Kiğı Belediyesi sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve tribün yapımı işi, Kiğı Belediyesi betonarme tekstilkent binası yapım işi ve Adaklı Belediyesi tekstilkent binası yapım işi, pazarlık usulüyle kamu ihale kanunun 21 B maddesine göre yapıldı.

Binaların pazarlık usulüyle verilmesinin rekabeti ortadan kaldırdığını belirten Gelecek Partisi Bingöl İl Başkanı Muhittin Ağırbaş,

binguven-bal2

“Neden devlet zarara uğratılıyor?

Bu ihaleleri neden adrese teslim ve ayni kişiye verildiler?

Acaba ortada ne tur bir ilişkiler var?” diye sordu.

“Burnumuza ciddi kokular geliyor” diyen Ağırbaş, şunları söyledi: “Yazıktır, ayıptır.

Devletin malı bu şekilde yangından mal kaçırırcasına adrese teslim edilmemeli. Yetimin hakkı, fakir fukaranın ve milletin hakkı bu şekilde çarçur edilmemeli.  Yetkililerin mutlaka bir açıklamaları var ve olmalı. Sayın valimizden beklentimiz; mutlaka bu konunun üzerine gidilmesidir. Neden rekabet ortamından kaçınıldığı, yani açık ihaleden vazgeçildiği ve neden davetiye usulüne gidildiği kamuoyuna açıklanmalıdır.”

21 B Maddesi şöyle: “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arzeden veya-can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.