DOLAR
32,3297
EURO
35,0425
ALTIN
2.281,75
BIST
8.988,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Bingöl Üniversitesi’nden Mikail Aslan konserine engelleme

Bingöl Üniversitesi’nden Mikail Aslan konserine engelleme
03.10.2022 10:55 | Son Güncellenme: 03.10.2022 10:58
265
A+
A-

Aslan, Bingöl Üniversitesi’nin salon zammına tepki göstererek ‘Zazaca müziğin en çok dinlendiği yerlerden Bingöl’de konser vermemiz engelleniyor.’ dedi.

Fırat Bulut/Bingöl 

Sanatçı Mikail Aslan’ın 15 Kasım’da Bingöl’de vereceği konser için Bingöl Üniversitesi 780 kişilik salona 20 bin TL istedi. Üniversitenin salon tahsisine ilişkin yazısını sosyal medyadan paylaşan Mikail Aslan, kararı konser yasaklamanın başka bir yolu olarak değerlendirdi. 

binguven-bal2

Aslan paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Bingöl Üniversitesi Rençber Ezîz’in memleketindeki konserimizi yasaklamanın başka bir yolunu bulmuş. 3 ay önce 3.000 TL’ye tutulan konser salonuna şimdi 20.000 TL istemiş. @bingoluni2007’nin kültür ve sanata katkısı göz yaşartıyor”

“Bingöl’de 10 yıldır konserlerimiz engelleniyor” 

Fahiş salon zammına ilişkin ulaştığımız sanatçı Mikail Aslan, yaklaşık 10 yıldır Bingöl’de konser vermesinin engellendiğini söyledi. Sanatçı Aslan şöyle konuştu: “Zazaca müziğin en çok dinlendiği yerlerden bir tanesi de Bingöl’dür. 10 yıldan beridir Valilikten izin alınamadığı için Bingöl’e çağrılmıyoruz, sadece 2018 yılında konser verebilmiştik. Onun öncesinde ve sonrasında konserlerimiz Valilik izni alınmadığı için yapılamamıştı. Şimdi de üniversite yönetiminin kararıyla konserimiz engellenmiştir. Bingöl’deki dinleyicilerimizle buluşmamıza sürekli engeller çıkarılıyor.”

“Fiili yasak söz konusu” 

Son zamanlarda Valilik kararıyla konserlerin yasaklanmasını hatırlatan Mikail Aslan,” “Bingöl Üniversitesi’nin fiili bir yasağı söz konusu. Üniversite bu kararıyla o halkın öz müziğini halka yasaklamıştır.” diyerek tepkisini dile getirdi. 

Rençber Aziz’in şehrinde konser vermek için çok istekli olduklarını ama her defasında bir şekilde engellendiklerini ifade eden Aslan, “Bu sefer Valilik izin verdi, üniversite yönetimi salon fiyatını 20 bin TL’ye çıkararak engel oldu.”

“Keyfi bir şekilde bekletildik”

Sanatçı Mikail Aslan’ın konseri için başvuruda bulunan Yunus Budunoğlu da salon zammına tepki gösterdi. 19 Eylül’de salonun tahsisi için başvurduklarını belirten Budunoğlu: “Üniversite iki hafta boyunca dilekçemizi işleme koymayıp bizi oyaladı. Sonra öğrendik ki 29’unda konser için olur vermişler ama bir gün öncesinde komisyonu toplayıp fiyatı sekiz kat arttırıp ertesi gün bana konser yapabilirsiniz dediler.”

Arkadaşlarıyla birlikte uzun süre bu konser için hazırlıklar yaptıklarını belirten Budunoğlu: “Biz iki buçuk ay önce Cem Erdost konseri düzenledik, o zaman 2500 TL ödedik ancak şimdi 20 bin TL istiyorlar. Biz bilet fiyatlarını 150 TL olarak belirlemiştik, sanatçı ve ekibinin zorunlu masraflarını da hesapladığımızda bu konser maliyetini karşılamamız mümkün görünmüyor, salonun kapasitesi zaten 780 TL” 

“Salon zammı ile engel oldular”

Fahiş fiyat zammında art niyet olduğunu düşünen Budunoğlu “Bu Mikail Aslan’a yönelik bir tavır mı, Bingöl insanına yönelik bir engel mi bilmiyorum? Nedense engel olmaya çalışıyorlar. Başka bir şey yok. Bu insanlar eğlenmeyi de gülmeyi de müzik dinlemeyi de hak ediyor. Artık ruhlar daraldı. Bütün resmî kurumlar izin verdikten sonra üniversite yönetiminin yardımcı olması gerekirken salon zammı ile engel oldular.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.