DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Hülakü, Riskli Yapılarla İlgili Soru Önergesi Verdi

Hülakü, Riskli Yapılarla İlgili Soru Önergesi Verdi
25.06.2023 21:42 | Son Güncellenme: 25.06.2023 21:43
221
A+
A-

Yeşil Sol Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl ilindeki sorunlarla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye bir soru önergesi sundu.

Yeşil Sol Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl ilindeki sorunlarla ilgili olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye bir soru önergesi sundu.

Önergede, Hülakü’nün Bakanlık tarafından başlatılan “Yarısı Bizden” adlı kentsel dönüşüm kampanyasının detaylarını sorguladığı belirtti.

binguven-bal2

Hülakü, Bingöl’ün birinci derece deprem bölgesinde bulunduğunu ve birçok riskli yapının olduğunu vurgulayarak, bu yapıların acilen yıkılarak depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Önergede, kampanya kapsamında devlet tarafından desteklenen dairelerin özellikleri ve başvuru tarihleri de yer almaktadır.

Önergede ayrıca, Bingöl ilinde yapılacak çalışmalarda hak sahiplerinin yararının gözetilip gözetilmeyeceği, riskli ve ağır hasarlı yapıların sayısı, bu yapıların tespiti için yapılan çalışmaların varlığı ve acil öneme sahip bir çalışmanın başlatılması için planlama yapıp yapılmadığı gibi sorular da bulunmaktadır.

Hülakü, Bingöl ilindeki riskli yapıların acil olarak yıkılarak depreme dayanıklı yapıların inşa edilmesinin önemini vurgulayıp. Önergede ayrıca şu sorular yer aldı.

  1. Bingöl ilinde birinci derece deprem bölgesinde yer alması göz önüne alındığında, bütün sürecin hak sahiplerinin yararına olacak şekilde geniş kapsamlı bir çalışma yapılacak mıdır?
  2. Bakanlığınız tarafından Bingöl ilinde riskli ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen kaç yapı bulunmaktadır?
  3. Bingöl ilinde böyle bir kampanya başlatmadan önce, il genelindeki tüm riskli ve ağır hasarlı yapıların tespiti için herhangi bir çalışma yürütülmüş müdür?
  4. Bingöl açısından aciliyet ve önem arz eden böyle bir çalışmanın çok kısa sürede başlatılmasını sağlayacak bir planlama yapılmış mıdır?
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.