DOLAR
32,3276
EURO
35,0275
ALTIN
2.284,06
BIST
8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Ailesiyle kurduğu tekstil atölyesinde ürettiği ürünleri yurt dışına gönderiyor

Ailesiyle kurduğu tekstil atölyesinde ürettiği ürünleri yurt dışına gönderiyor
30.01.2022 21:23
610
A+
A-

Genç ilçesinde 25 metrekarelik atölyede terzi annesi, teyzesi ve babasıyla beraber üretime geçen İsmail Barut (20), ürettikleri ürünleri yurtiçi ve yurtdışındaki firmalara gönderiyor. Genç girişimci Barut, “Şimdilik yurtdışında 1 firma ile çalışıyoruz” dedi.   

Genç İlçesinde küçük bir sermaye ile tekstil atölyesi kurarak üretim yapan İsmail Barut, işini büyütmek ve daha çok insana istihdam oluşturmak için çaba gösterdiğini söyledi. Ürettikleri tekstil ürünlerinin tamamen yerli olduğunu söyleyen genç girişimci Barut, “Annem Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olduğundan onun yeteneklerinden de faydalandık. Tamamen yerli üretim olarak ürettiğimiz tekstil ürünlerine biz de üzerlerine baskı yaparak talep eden firmalara gönderiyoruz. Şimdilik yurtdışında 1 firma ile çalışıyoruz” dedi.

‘TAMAMEN YERLİ ÜRETİM’

binguven-bal2

Ürettikleri tekstil ürünlerinin tamamen yerli olduğunu söyleyen genç Barut, “Ben, annem, teyzem ve kardeşlerim ile beraber babamın da desteği ile böyle bir tekstil atölyesi kurmayı planladık. Annem Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olduğundan onun yeteneklerinden de faydalandık. Tamamen yerli üretim olarak ürettiğimiz tekstil ürünlerine biz de üzerlerine baskı yaparak talep eden firmalara gönderiyoruz. Şimdilik yurtdışında 1 firma ile çalışıyoruz. İmkanlarımız arttıkça  işi daha da büyütebilir, istihdam alanı oluşturabiliriz. Ürünlerimizin hem dikimini, hem de baskısını yapıyoruz” diye konuştu.

‘YURTDIŞINA GÖNDERİYORUZ’

Baba Halit Barut ise, ürünlerinin yurtdışına da gönderdiklerini belirterek, “Ailemle birlikte üretim yapalım diyerek böyle bir iş kurduk. Şimdilik her şey çok güzel gidiyor. Ülke geneline talep eden yerlere, otomobil firmalarına kendi diktiğimiz tekstil ürünlerine logolarını basarak gönderiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi ekonomide üretimin çok üst düzeyde olması için bizler de taşın altına elimizi attık ve tüm birikimimizle böyle bir atölye kurduk. Daha da güzel çalışmalar yapacağız” dedi.

Haber: Aziz ÖNAL

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.