DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

BAL GİBİ BAŞARI!…

BAL GİBİ BAŞARI!…
29.01.2022 03:30 | Son Güncellenme: 29.01.2022 21:24
557
A+
A-

BAŞARI ÖYKÜLERİ İLE DEVAM EDİYORUZ ….

Değerli Haberci 12 gazetesi okuyucuları ve Dijital Bingöl Rehberi takipçileri;

Bu hafta size 2012 yılında 12- 12- 2012 “Dünya Bingöllüler Günü” fikrimizi İstanbul’da faaliyet yürüten derneklerimiz arasında kurduğumuz “Bingöl Platformu” ile tanıtım kararını ve uygulamasının öyküsünü paylaşmak istiyorum.

binguven-bal2

İlk toplantıyı, Bulgurlu Üsküdar’da bulunan Bingöl İl Derneğimiz BİNYAD’da toplanarak yaptık.

İlimizin kendine özgü ürünlerinden başta BAL, CEVİZ, BURMA KADAYIF ve mucidi bizim Kiğılı olduğu için KÜRT BÖREĞİMİZ ve BİN GÜL ile Türkiye’nin kalbi İstanbul, İstanbul’un da kalbi Taksim’de kutlama kararı verdikten sonra Bingöl’e bal ve ceviz bulmaya geldim. Bingöl arıcılar Birliği’ne gittim. Bin adet bal istedim, çünkü ilimizi bin adetli ürünlerimizle tanıtma kararı vermiştik. Birlik yöneticisi, “Elimizde bu paketleme sistemi yok” dedi. O zaman çok balcı yoktu Bingöl’de.

Beni BİNBAL firmasına yönlendirdiler.

Gittim, BİNBAL firmasının sahibi Abdurrahman Atalay’a, tarihte bir daha göremeyeceğimiz bir etkinlik yapacağımızı anlattım.

Sağ olsun, söz verdi ve 250 gramlık bin adet balı paketleyip bize ulaştırdı. Ücretsiz vermedi ama o günün parası ile 3500 TL’ye kar payını düşerek etkinliğimize katkıda bulundu.

12-12-2012 organizasyonu için bazı siyasiler, “Bingöllüler günü, Bingöl’de kutlanır” demişti. Ben de, “Keşke imkânımız olsaydı, Amerika’da New York’ta kutlayabilseydik” dedim.

12-12-2012 Günü, sabahın erken saatinde Gazi Adkovayçin Taksim Meydanında gül siparişlerini karşılamak için bekliyordu. Ben araçla ters istikametten meydana girerken önümü kesen polis ekiplerine bal vererek, şaşırtıyordum. Platformun arkasındaki emekçiler vardı. Mehmet Ali Geçer, Kürt böreklerinden oluşan tepsiler taşıyordu. Naci Buğu, Halit Sanır, Hasan Bakbak, ziyaretçileri karşılıyorlardı. Cengiz Butakın, Burma kadayıfları taşıyordu. Herkes gönüllü idi, kime ne görev versek, koşarak destek veriyordu.

Etkinliğin üç gün öncesi, ulusal basında çalışan Bingöllü gazetecilerle Galata Köprüsünde bulunan Çerkez Övün’ün restoranında yemek yemiş ve şunu söylemiştim: “Benim kadar siz de Bingöllüsünüz. O gün, 12-12-2012 günü sizi Taksim meydanında görmek istiyorum” dedim ve hepsi de destekledi ve o gün yanımızdaydılar.

Sağ olsunlar, başta Ümit Fırat ağabeyimiz olmak üzere o zaman A Haber danışmanıydı, İHA, DHA, AA olmak üzere ulusal basında çalışan tüm hemşehrilerimiz, Taksim’deydiler ve çalıştıkları basın mecralarında Bingöl’e haberlerinde gururla yer verdiler.

NELER İKRAM ETTİK?

Taksim’de poşetlerin içinde 12 adet ceviz, bir adet 250 gram bal, bir gül, bir burma kadayıfı, bir paket Kürt böreğini Bingöl folklor ekibinin halayları eşliğinde ikram ettik.

Taksim’de bir saatlik izin almıştık, etkinliği halaylı ve bol ikramlı gören güvenlik görevlileri, iki saatten sonra tamam dediler.

Etkinlik o gün, Ümraniye Princces Balo Salonunda Agiri Jiyan başta olmak üzere ilimizin yerel sanatçıları da yemekli ve bol halaylı bir gece ile son buldu. Taksim programı, ikramlar ve akşam sanatçı ve yemeklerin tüm bütçesi 20 bin TL idi.

12-12- 2012 DÜNYA BİNGÖLLÜLER GÜNÜNÜ TAKSİM’DE KUTLAMIŞTIK.

Niye bu hikâyeyi yazdım?

Bir balcının bir fikre destek çıkması ile ilin tarihinde iz bırakan en güzel organizasyonlardan birinin nasıl gerçekleştiğini herkes bilsin istiyorum çünkü. O gün balcının verdiği destek, hem Bingöl’ü daha anlamlı ve iyi tanıtmamıza katkı yaptı, hem de Bingöl balının yıllar içerisinde hak ettiği değeri görmesine vesile oldu.

Amacınız ve hedefiniz memleketi doğru tanıtmak ise insanımız, bunu görür ve destek verir. Ama ondan sonraki Ankara, İstanbul ve Kocaeli tanıtım günlerine, milyonluk bütçeler harcandı. Ulusal basında yer aldı mı? Hayır.

Tanıtım amaçlı programlar, ancak medya üzerinden yapılır ama onlar her şeyi biliyorlar ya…

İlimizi o günden bu yana hala aynı kişiler yönetiyor. Beni fikren öteki gördükleri için, ondan sonraki Bingöl Tanıtım Günleri programına dahil etmediler. Halbuki mesele memleket olunca, bizim için gerisi teferruattı.

Sonuç olarak başarı, istişare ve işin ehline verilmediği için, hayal kırıklığı ile son buldu.

BİNGÖL’DE BAL MAĞAZALARININ ÖNCÜLÜĞÜNÜ YAPTI

Şimdi Bingöl’de bin civarında balcı ve en az 20 bal satış mağazası var.

Bal mağazasını ilk kuran Abdurrahman Atalay’ın da kendi sektöründe ilkleri başarmış ve birçok insanımızın önünü açmış olduğunu görüyoruz.

Geçen gün mağazasını gezdim, dekoru, organik bal çeşitleri ile başarılı olmuş ve sektör haline gelen Bal mağazacılığında ülke sınırlarını aşan bir satış trendi ile Avrupa’ya ihracat yapmayı planlıyor.

Başarı; inanç, emek ve işin başında ehil insanlarla olduğunu görüyoruz.

İŞTE BAL MAĞAZALARINDAN BİNGÜVEN, GÖLBAL, YILDIZ BAL, KATIK, ÇEKİRDEK HAYATIN ÖZÜ VE BİNBAL

https://dijitalbingolrehberi.com/kategori/dogal-bal-aricilik

Başarılarının devamını diliyorum.

YORUM- ANALİZ: Galip AKENGİN

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.