DOLAR
32,5271
EURO
34,8673
ALTIN
2.484,76
BIST
9.534,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Bingöl’ü tanıtacaksak beraber hareket etmeliyiz!

19.03.2021 14:38
485
A+
A-

Doğduğumuz toprakları tanıtmak için İstanbul Feshane’de bir etkinlik yapılacak. Etkinliği organize edenler, Bingöl’de yapılan toplantıya basını davet etme gereği duymadı. Bu duruma şahit olan birçok hemşerimiz, “Ben yaptım olur, herkes de gelir mantığı ile çalışan arkadaşlarımız, basının gücünün farkında değiller sanırım” yorumunda bulundular.

13-16 Kasım tarihlerinde ilk defa İstanbul Feshane’de Bingöl Tanıtım Günleri düzenlenecektir. Ankara Tanıtım Günleri’nin üçüncü gününde var olan hayal kırıklığını gördüğüm için İstanbul’dan Feshane günleri için gelen davete katılarak, Ankara’da eksik gördüklerimi aktardım. Ankara tanıtım günleri Bingöllüler için ne kadar hayal kırıklığı içinde olduğunu yazmaya gerek yok ama oradan ders çıkarmak adına gördüğüm tüm eksik ve aksaklıkları bir bir sayarken diğer taraftan önerilerimi de aktardım. Biz memleket adına bir şeyleri eksik gördüğümüzde eleştirirken diğer taraftan önerilerimizi de aktarmasını da biliriz. Bunlardan olmazsa olmaz;  Bingöl ilimizin ürettiği iki ürün var, biri Burma Kadayıftır, diğeri Kürt Böreğidir. Feshane günlerinde mutlaka uygulanması gerektiği yönündeki görüşlerimi de belirtmiştim.

Bu ürünlerimizi dört gün boyunca belli saatlerde; ücretsiz ikram olarak dağıtmamız halinde oluşan ikram kuyruğu, gazeteci bakışıyla habere değerdir. Bunu diğer iller bu şekilde yaparken bizlerin de bu yöntemi uygulamamızda yarar olduğunu söyledim.

Yapmak istediğimiz etkinliğin en büyük amacı ilimizi tanıtmak olduğu için İstanbul başta olmak üzere Türkiye’ye yayılmış tüm il derneklerinin yanı sıra, Bingöl Valiliğinin, belediye başkanlığının, ilçe belediyelerinin katılması ve gerçekçi ürünlerle stantlarda yerini alması gerektiğini vurguladım.
BİNGÖL TANITIM DERNEĞİ OLARAK GEREĞİNİ YAPACAĞIZ

binguven-bal2

Ankara dönüşünde gazeteci arkadaşlarla durum değerlendirmesi yaptığımız bir sohbette, Bingöl’ün tanıtımı için bir dernek kurulması yönünde bir fikrimize arkadaşların birçoğu olumlu gördüklerini ve bu oluşumda yer alacaklarını belirtince biz de kuruluş startını verdik.

Resmi evraklarımızı tamamlayıp Dernekler Müdürlüğü’nde onaylattıktan sonra bir basın açıklamasıyla kuruluşumuzu duyurduk.

12-12-2012 organizasyonunda Taksim meydanında söylediklerim bugün içinde geçerlidir. İlimiz, terörle, uyuşturucu ile tecavüzlerle, gaspçılarla değil, güneşin doğuşu, Yüzen Adası, Doğu ve Güneydoğuyu besleyen su kaynaklarıyla, tarihi değerleriyle, cevizi, balı, böreği, burma kadayıfı ile rahmet ve şefkatli nineleriyle gündeme getirmek ve marka etmek amacıyla “BİNGÖLTANITIM DERNEĞİ”mizi kurduk.

Her Bingöllünün üzerinde var olan misyon ile ilimizi en güzel şekilde tanıtma görevimizi, vizyonumuz ile de desteklememiz gerekmektedir.

DERNEK OLARAK ÜÇ PROJE İLE KATILACAĞIZ

Yaklaşık iki aydır ilçelerimizi, beldelerimizi ve köylerimizi gezerek ne kadar tarihi yer varsa; kayıt altına aldık ve çalışmalarımız devam ediyor. 
Birincisi: Öncelikle Bingöl ilimiz, ilçelerimiz, beldelerimiz ve köylerimizin doğası, kültürü, tarihi ve tanıtımını içeren “Bingöl Tanıtım Rehberi” kitabımız için gerekli tarihi araştırmalar ve dökümanları en orijinal haliyle temin etmeye devam ediyoruz.

İkinci olarak; yine Bingöl ilimizin dört bir yanında var olan tüm güzellikleri video olarak kayıt altına alıyoruz ve Bingöl belgeseli olarak CD çalışmamız devam ediyor.

Üçüncü olarak da; 2006 yılında İstanbul’da çalışmasını yaptığım Bingöl il haritamızın turizm haritası olarak çalışmalarına başlıyoruz.

GAZETECİSİZ TANITIM OLUR MU?

Hafta sonu Bingöl’de, İstanbul’da Feshane günlerini organize eden ekibin başında yer alan BİNDAV başkanı Müslüm Ayyıldız, Bakan, vali, belediye başkanı ve kurum amirlerine yönelik basına kapalı bir toplantı yapıldı.

Toplantı sonrası sayın Ayyıldız’ın basına paylaştığı danışma guruplarında nedense gazeteciler yok. Bir ili tanıtacaksınız, içinde sizi tanıtacak, yazacak, paylaşacak gazetecilerin olmamasını talihsizlik olarak değerlendirmekle beraber, meslektaşlarımızı ne kadar önemsemediğinizi de gösteren bir başka gerçek, bizleri üzmektedir.

Biz, İstanbul’da Dünya Bingöllüler günü organizasyonu için ulusal basındaki ne kadar Bingöllü varsa, onları Galata Köprüsü’nde hemşerimiz Çerkez Övün’e ait Maksigala Restaurant’ta yemekte buluşturarak onlardan destek istemiş ve günü gelince de o hemşerilerimizin hepsi Taksim’de yerlerini almışlardı ve herkes gazetesinde, TV kanalında etkinliğimize yer vermişti.

ORGANİZASYON İŞLERİ HERKESİN HARCI DEĞİLDİR

Bingöl ilimizde Gazeteciler Cemiyeti var. Benim de içinde yer aldığım bu cemiyetimizi bu konu ile ilgili ziyaret edip fikir alışverişinde bulunulmadı. Yapılan toplantıya davet edilmedik. Neden gizli yapılıyor? Buradaki gazeteciler, bu organizasyon fikrini kavrayacak kadar bilgi donanımına sahip değiller mi?

Gizli şeyler yaptığınızı düşünüyor değilim ama yapılanları tamamen bir acemilik olarak değerlendiriyorum. Toplantıya katılanların aldığı kararlar ve sonuçları bize mail atıldı. Evet. Ama bizler bu memleketi orada katılımda bulunan herkesten çok seviyor ve en iyi şekilde tanıtmak isteriz ama işinize gelince çağırılan değil, bu ilin tanıtımda en etkili sivil toplum kuruluşu durumunda olarak da müdahil olma hakkımız olduğunu da belirtmek isteriz.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.