DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Benim için kimse ölmesin, öldürmesin!

19.03.2021 14:34
433
A+
A-

İslam; isyan eden, şiddet uygulayanlara da “şevkat ve merhamet ile yaklaşın” emrediyorken kardeş kardeşi vurmasına daha ne kadar seyirci kalacağız?

İSLAM’ın diğer bir adı da BARIŞ’tır


Kolombiya gibi bir ülkede 52 yıl sürdü, Santos başkan oldu, bu kirli savaşa dur dedi. Acaba bizde ne zaman duracak?
Bizde elli yılı mı bekliyoruz?
Hayır dur diyelim…
Akan bu kardeş kanına lütfen dur diyelim…

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos, FARC gerillalarıyla barışın ekonomik büyümeyi arttıracağını ve ülkenin sosyal dokusunu yeniden inşa etmesinin önünü açacağını, barış herkes için zafer’dir, dedi.

Çözüm sürecini kim bozdu, kim haklıyı bırakmalı, yüzde 99’u İslam olan ve her iki tarafın da kayıplarına “şehit” ilan ettiği bu savaş hemen, amasız, fakatsız durdurulmalıdır.

binguven-bal2

Biz Kolombiya kadar olamıyor muyuz?

Yeter artık, canı yanmayan aile kalmadı.

Öldüren, ölen hepsi ama hepsi maalesef bizim insanımızdır.

Hepsi de gariban evlatlarıdır.

İşte Kur’an’ı Kerim kitabımız da barış ve şefkat geçen bazı ayetler….

Uhud savaşında yaralanıp dişi kırılan Hz. Muhammed’e O, “Müşriklere beddua etseniz!” diyenlere;

“Ben lânetçi olarak gönderilmedim. Ya Rab! Kavmime hidâyet nasip et, çünkü onlar bilmiyorlar.” diye dua etmişti. (Buhari, Enbiya, 37)

“Ey iman edenler, hepiniz topluca “barış ve güvenliğe” ( İslam’a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır.”

“İyilikle kötülük eşit olmaz. Sen, en güzel bir tarzda(kötülüğü) uzaklaştır; o zaman, (görürsün ki) seninle onun arasında düşmanlık bulunan kimse sanki sıcak bir dost (un) oluvermiştir.” (Fussilet, 41/34)

İstersen bu toplumu helâk edelim diyen meleğe; Hz. Peygamber (s.a.s) şöyle karşılık vermiştir:

“Hayır, hayır. Ben onların helâk edilmelerini istemiyorum. Aksine Allah’ın onların soyundan, yalnız Allah’a ibadet edecek, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayacak kuşaklar çıkarmasını diliyorum!” (Köksal, 5/76)

PEYGAMBER AMCASINI ÖLDÜRENİ AF ETTİ

Hz. Hamza (RA) gibi bir insanı şehit eden bir köleye, insan olduğu için verilen değer. Bu kişi hakkında tam üç ayet iniyor ve Hz. Peygamber, Vahşi’ye engel olmuyor, olamıyor.

Çünkü vahiy inince, aradan perdeler, aracılar ve talepler kalkar. Yüce Allah konuşur, emreder. Bu olaydan sonra Vahşi, bizim için Hz. Vahşi’dir, sahabi’dir.

Yeniden barış diyelim, ölmeyelim, öldürmeyelim.

 Bu Memleket hepimize yeter.

Yazarın Diğer Yazıları
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.