DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Distan filmine yoğun ilgi gösterildi

Distan filmine yoğun ilgi gösterildi
24.04.2023 23:15
162
A+
A-

Yedisu ilçesinde çekilen, 90’lı yılların anlatıldığı “Distan” adlı kurmancî kısa filmin galası Bingöl Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Müzik dinletisiyle başlayan galaya çok sayıda Bingöllü vatandaş ve Bingöllü yönetmenler katıldı.

90’lı yıllarda göçün insanlar üzerindeki toplumsal etkisinin anlatıldığı filmin yönetmenliğini, Abdurrahim Karabulut ve Mahsun Celayir paylaşıyor.  “Beklemenin ve belirsizliğin filmini çekmek istedim” Gösterim sonrasında konuşan Yönetmen Abdurrahim Karabulut, filme olan yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Filmimizin gösterimine olan yoğun ilgiden şunu farkettik ki Bingöl’de sinemaya sanata büyük bir ilgi var. Bu tür etkinliklere Bingöl insanının aç olduğunu gördük. Beklemenin ve belirsizliğin filmini çekmek istedim. Göçün toplum üzerinde etkisini işlemek ve bir hafıza oluşturmak istedim. Tüm izleyicilere ve Bingöl Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” Yönetmen Mahsun Celayir ise, “Yaklaşık 500 kişilik bir salonun neredeyse büyük bir bölümünün dolması Bingöl halkının sanat, kültür ve sinemaya olan ilgi ve açlığını gösterdi. Açıkçası böyle bir kalabalık beklemiyorduk, gelen herkese ve bu imkânı bize tanıyan Bingöl Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

binguven-bal2
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.