DOLAR
32,3753
EURO
35,0108
ALTIN
2.325,32
BIST
9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

BÖLGE BALLARI BİNGÖL’DE ANALİZ EDİLECEK

BÖLGE BALLARI BİNGÖL’DE ANALİZ EDİLECEK
21.02.2022 01:05
422
A+
A-
‘Bingöl Üniversitesi Laboratuvar Akreditasyonu’ projesiyle Bingöl ve bölge illerinde bulunan arıcıların bal analizlerinin Bingöl Üniversitesinde yapılması hedefleniyor.
Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından 2021 yılında desteklenen ‘Bingöl Üniversitesi Laboratuvar Akreditasyonu’ projesinin açılış toplantısı yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesinin proje kapsamında Türkiye akreditasyon Kurumu tarafından AR-GE ve ÜR-GE merkezi laboratuvarlarının bal analizleri konusunda akreditasyonu onaylamasının Bingöl ve bölge için iyi bir kazanım olacağını belirterek, “Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan sektör temsilcilerine ve halkımıza bu konuda hizmet sunmanın haklı gururunu yaşayacağız.

Burada Fırat Kalkınma Ajansına, Proje Koordinatörümüze, PİKOM ekibimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi. Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise, ajansın, yerel potansiyeli harekete geçirerek bölgesel gelişmeyi sağlamak üzere 2010 yılından beridir kurumlara destek verdiğini söyledi. Bölge illerinde 2021 yılına kadar 313 adet teknik destek projesine destek sağladıklarını belirten Yoğunlu, ‘Bingöl Üniversitesi Laboratuvar Akreditasyonu’ projesiyle Bingöl ve bölge illerinde bulunan arıcıların bal analizlerini akredite bir laboratuvarda gerçekleştirmelerinin hedeflendiğini ifade etti.

Yoğunlu, “Fırat Kalkınma Ajansı olarak Bingöl’e ve bölgeye katkı sunacak her türlü projeyi destekleme çabamız var. Özellikle bu proje kapsamında birçok akademik personel eğitim alacak ve bu alanda ihtiyaç duyulan eğitmen ihtiyacını karşılayacak. Biz ajans olarak Bingöl Üniversitesi ile devam eden iş birliği projelerimizi yakından takip ediyor ve çalışmalarından memnuniyet duyuyoruz. Proje kapsamında Arı ve Doğal Ürünler AR-GE ve ÜR-GE Uygulama ve Araştırma Merkezi personellerine Laboratuvar Akreditasyonu konusunda eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek. Proje sonunda Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından AR-GE ve ÜR-GE Merkezi Laboratuvarının Bal Analizleri konusunda akreditasyonu gerçekleşmiş olacak.

Ayrıca akreditasyon ile tüm bölgelerden gelecek bal numunelerinin analizi yapılabilecek ve hazırlanan analiz raporunun ulusal ve uluslararası alanda geçerliliği olacak” dedi. Bingöl Üniversitesinde düzenlenen toplantıya; Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftci ve Prof. Dr. İbrahim Y. Erdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, FKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Mehmet Şirin Budancamanak, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, Arı AR-GE ve ÜR-GE Laboratuvarı TURKAK Akreditasyon Proje Koordinatörü ve Proje Eğitmeni Sami Öztürk, merkez müdürleri ve akademisyenler katıldı.
rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.