DOLAR
32,5095
EURO
34,7316
ALTIN
2.479,41
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
19°C
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

“Bir yanlış, başka bir yanlışla düzeltilemez. Kınıyorum”

“Bir yanlış, başka bir yanlışla düzeltilemez. Kınıyorum”
08.11.2021 00:11
458
A+
A-

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar, “İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’ı bu ahlaksız davranışından dolayı kınıyorum” dedi.

DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Mikail Kovalar yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle Cuma günü şehrimizde yaşanan ve tüm Türkiye’de gündem konusu olan şehit yakınına edilen küfürden dolayı İyi parti grup başkan vekili Lütfü Türkkan’i bu ahlaksız davranışından dolayı kınadığınımızı belirtmek isterim.

Şehit yakını olan Tahir Gümren hemşehrimizin de bir anne ve kadın olan, bir siyasi parti liderine atıfta bulunarak ettiği küfürleri de tasvip etmediğimizin bilinmesini isterim.

binguven-bal2

Lütfü Türkkan’ın etmiş olduğu küfür ve yapmış olduğu hadsizlik, hemşehrimiz Tahir Gümren’in etmiş olduğu küfrün ve ayıbın üstünü şehit yakını dahi olsa örtmemelidir.

Bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilemez. Yanlışı ancak ve ancak ortak akıl ve vicdan sahibi insanların birlikte hareket etmesiyle ortaya çıkacak olan doğruyla düzeltebiliriz.

Ve maalesef yaşanılan bu talihsiz olay, bir kaç kişinin aklına hapsedilerek Bingöl şehir meydanında bir siyasi propaganda havasına dönüştürülmüştür. Çünkü, şehide saygı mitingi adı altında kamu personellerinin ve il, ilçe güvenlik köy korucularımızın mesaj ve talimatla davet edilmesi ve bunu da devleti temsil eden valilik makamının gücü kullanılarak yapılması ve ayrıca mevcut iktidar partisinin de bu katılımı organize ederek sahiplenmesi bizleri böyle bir kanaate sevketmistir.

Bu şehrin insanı her zaman şehidine olan saygısını, sevgisini ve devletine olan bağlılığını geçmişte verdiğimiz şehitlerimize karşı olan tutumuyla ispatlamıştır. Bu şehrin güzel insanlarını, devlete ve millete olan bağlılığını iki tarafın da yapmış olduğu ahlaksız davranış ve söylemler üzerinden test etmek kimsenin hakkı da haddi de değildir. Şehir meydanında Lütfü Türkkan’a lanet mitingi düzenlenmesi gerekirken, bu milletin dini ve milli değerlerini kullanarak istismar edemezsiniz. Bizim yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in kutsal ayetlerini iki kişinin ahlaki sınırları aşarak etmiş olduğu küfürlerle bağdaştırarak miting meydanında okutmak da neyin nesidir? Bu milleti yanlış tutumlarınız ile aldığınız şahsi kararlarınıza, dini değerlerini ve milli duygularını kullanarak ortak edemezsiniz.

Bu vesileyle ülkemiz ve milletimiz için canını feda eden Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnet ile yad ediyorum”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.