DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bingöllü Adıkalan, İstanbul’da Yılın Ahisi Seçildi

Bingöllü Adıkalan, İstanbul’da Yılın Ahisi Seçildi

Bingöllü Adıkalan, İstanbul’da Yılın Ahisi Seçildi
21.03.2021 00:59
540
A+
A-

Bingöllü Adıkalan, İstanbul’da Yılın Ahisi Seçildi

İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ahilik haftası kapsamında bir araya gelen İstanbul protokolü, Bingöllü Ali Kemal Adıkalan’ı yılın ahi babası ödülüne layık gördü.

Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde Ahi yürüyüşünde bir araya gelen İstanbul protokolü,  Yılın Ahisi seçilen 41 yıllık Elektrik ustası Ali Kemal Adıkalan, Ahi kaftanı giyip şed kuşandı ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan ödülünü aldı.

Ahilik; Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret, ekonomi gibi çeşitli meslek alanlarında yetişmelerini sağlayan, onları ahlaki yönden yetiştiren, çalışma yaşamını iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenmedir. Kendi kural ve kurulları vardır.

binguven-bal2

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz da, esnaf sanatkarın ekonominin temeli olduğunu belirterek, “Her zaman kalkınmanın taşıyıcı unsuru olan esnaf ve sanatkarımız, milletimizin dirliği ve birliği için de adeta bir harç görevi üstlenmektedir. Sizlerden de ricam, alışverişlerinizi, sermayesiyle, kimliği ile yerli ve milli olan esnaf ve sanatkarımızdan yapmanız. Güçlü Türkiye, Güçlü Esnaf olma yolunda bizlere verebileceğiniz en büyük destek bu olacaktır.” dedi.

İstanbul’da renkli görüntülere sahne olan ve Ahilik Haftası kapsamında, Beyazıt Meydanı’ndan, Sultanahmet Amfi Tiyatro’ya kadar mehteran eşliğinde “Ahi Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Mehteran takımının ardından yürüyen esnaf ve sanatkarlar, Kapalıçarşı’da geleneksel Ahi Duası’nı gerçekleştirdi. Kortej, güzergâh boyunca çevredeki vatandaşlara gül ve Ahi Duası’nın yazılı olduğu bir broşür dağıttı.

Mehteran takımının mini bir konser verdiği amfi tiyatroda, İstanbul Valisi Yerlikaya, kaftan giydi. Yerlikaya, “İlin Ahisi” unvanını elektrik teknisyeni Ali Kemal Adıkalan’a, “İlin Kalfası” unvanını kuaför Veysel Örnek’e ve “İlin Çırağı” unvanını ise elektrikli ev alet aletleri teknisyeni Cihan Kolukısa’ya takdim ederek, şed kuşandırdı.

Gösterileri izleyen vatandaşa Ahi pilavı ve lokması ikram edildi. Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İBB Meclis Başkan Vekilli Hüseyin Aksu, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ali Kemal Adıkalan Kimdir?

24. 04. 1961 o zaman Kiğı ilçesine bağlı, şimdi Adaklıya bağlı Pulur- Yeşiltepe köyünde dünyaya gelmiş.

İlkokulu Adaklı’da, 1973 yılında Ortaokulu İstanbul Zeytinburnu ilçesinde okumuş.  Sultanahmet Endüstri Meslek Lisesi Elektrik mesleği ile başlayan meslek hayatı, 41 yıldır devam ediyor. 2001 yılında İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Adıkalan, 19 yıldır yönetim kurulu üyesi olarak devam ediyor. İstanbul Valiliği Ahi komisyonu tarafından meslekteki yaşam süresi, sosyal çalışmalarının yanı sıra ahlaki değerler ve yetiştirdiği elemanlar göz önünde bulunarak Ali Kemal Adıkalan, yılın ahi babası ünvanına layık görüldü.

YAZICI: “İKİ YILDA İKİ KİĞILININ AHİ SEÇİLMESİ GURURLANDIRDI”

2017 Yılında yılın ahisi seçilen Suat Yazıcı, sosyal medyadan yayımladığı mesajda, “bugün çok mutlu bir gün yaşadım”, İki Kiğılı 15 milyonluk İstanbul’da iki yıl arayla yılın ahisi seçilmesinden duyduğu mutluluğu, “Kiğı sen ne güzelsin” diye ifade etti.

Yazıcı, “Bugün 16 Eylül 2019, 22 Eylül 2017 de ben İstanbul’da yılın ahisi seçilmiştim, bugünkü törende İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya İstanbul Esnaf Sanatkârları Odaları Birliği başkanı Faik Yılmaz ben ve 2019 yılı ahisi hemşerim Ali Kemal Adıkalan araya Kırşehir’li cilt ustası Muzaffer Karaca girmiş. İki yıl arayla iki Kiğılı 15 milyonluk İstanbul’da yılın ahisi, Kiğı sen ne güzelsin. Başkanım Faik Yılmaz sen ne güzel adamsım hiç etrafta dolaşmadıkları halde iki Kiğılı’yı bulup yılın ahisi seçtin teşekkürler Faik başkan, teşekkürler Kiğı” diye paylaştı.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.