DOLAR
32,3396
EURO
35,1060
ALTIN
2.238,79
BIST
8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
13°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Bingöl Milletvekili Adayları Belli Oldu

Bingöl Milletvekili Adayları Belli Oldu
10.04.2023 01:36
246
A+
A-

Bingöl milletvekili adayları seçim kuruluna açıklandı. AK Parti’den Feyzi Berdibek, Yeşil Sol Parti’den Ömer Faruk Hülakü ve CHP’den Serdar Atalay birinci aday oldu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı seçim takvimine göre siyasi partiler 14 Mayıs’ta yapılacak seçim için aday listelerini belirledi. AK Parti’den Bingöl Milletvekili için 28 kişi başvurdu. Yapılan anket ve değerlendirmeler sonucunda birinci aday olarak Feyzi Berdibek, ikinci aday olarak Zeki Korkutata ve üçüncü olarak Furkan Ufuk Coşkun aday gösterildi.

Yeşil Sol Parti’den 28. dönem milletvekilliği için 7’si kadın 26’sı erkek 33 aday başvurdu. Değerlendirme sonucunda birinci aday Ömer Faruk Hülakü, ikinci aday Cemile Turhallı Balsak ve üçüncü aday ise Faruk Arıs oldu.

İyi Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi hariç, Delecek Partisi ve Demokrat Parti, Millet İttifakı’ndaki CHP listelerinden seçime girme kararı aldı. Saadet Partisi’nin ilk adayı Serdar Atalay oldu. DEVA Partisi’nden adaylık başvurusu yapan Fesih Zeki Mert, seçimlerde bağımsız aday olarak aday olacağını açıkladı.

Bingöl Milletvekili aday listeleri şöyle:

binguven-bal2

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ
1-Feyzi Berdibek
2-Zeki Korkutata
3-Furkan Ufuk Çoşkun

YEŞİL SOL PARTİ:
1-Ömer Faruk Hülakü
2-Cemile Turhallı Balsak
3-Faruk Aris

CUMHURİYET HALK PARTİSİ:
1-Serdar Atalay
2-Mehmet Canlı
3-İlhami Gelen

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ
1-Metin Keskin
2-Muhammed Köse
3-Ekrem Çiftçi

İYİ PARTİ
1-Hasan Kızılboğa
2-Sema Tanin
3-Ahmet Arpa

HALKIN KURTULUŞ PARTİSİ
1-Türkmen Pala
2-Eda Gül Alsancak
3-Onur Özel

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.