DOLAR
32,5569
EURO
35,0018
ALTIN
2.428,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

BİNGÖL ÜNİVESİTESİ’NE ISMARLAMA ALIM!

BİNGÖL ÜNİVESİTESİ’NE ISMARLAMA ALIM!
08.05.2022 22:47
414
A+
A-

Son aylarda Bingöl genelinde kamu kurumlarında KPSS’siz, partili ve keyfi alımlara, Üniversite de dahil oldu. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda, “Ismarlama alım” şeklinde değerlendirildi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile başlayan, İl Özel idaresi bünyesinde ayyuka çıkan alımların ardından Orman işletme müdürlüğü ve Üniversite’ye alımlarında keyfiyet devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden bireysel olarak paylaşımlarıyla Bingöl’de olup biten haksızlıkları, yolsuzlukları, adamcılık, bölgecilik alımlarını gündeme taşıyarak kamu vicdanını harekete geçiren Nurettin Gelen, Servet Ayık, Onur Demirağ, Sedat Bor ve Veysel Canlı’nın başını çektiği vicdanlı gurubun sosyal medya etkisi, her geçen gün büyümeye devam ediyor.

binguven-bal2

ÜNİVERSİTE, İLAHİYATÇILARLA DOLU AMA İLAHİ DURUŞ YOK!

Bingölün ortak değeri olan Bingöl Üniversitesinin üst düzey yöneticilerinin ilahiyatçılardan oluşması, yapılan adrese teslim ilanlar ve ihalelerle gündeme gelmesi, vicdanları acıttığını belirten sessiz halk, ilahiyatçılardan menfaat guruplarına karşı, ilahi duruş bekliyor.

NOT: Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilerden noktası virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

İşte o eleştirilerden bazıları….

GELEN: BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ 59 PUAN İLE ISMARLAMA ALIM YAPTI

Nurettin Gelen : “Yine hak gaspı ve yine ak teşkilatının ısmarlama kadrosu..!!!”

Servet Ayık:

“Bingöl üniversitesi liyakatli bir alım daha gerçekleştirerek AKP’lilerin gönlünde taht kurmuş !!!

Alınan ak parti yönetimindeki arkadaş o kadar hakkaniyetli alındığına inanıyor ki Twiter hesabını kapatmış !!!”

Onur Demirağ:

Bu alım bir hak mı yoksa ısmarlama mı? diye paylaştı.

Bingöl Üniversitesinde yapılan son alımlarla genel olarak belirlenen yaş ortalaması 32 iken Ön lisans bilgisayar teknolojisi alımlarında yaş ortalamasının 35 olarak belirlenmesi ve bu alımda ak parti teşkilatından olan şahsın 59 kpss puanıyla kazanması bir hak mı, yoksa ısmarlama mı?

Bu kadar mı alenen oluyor artık bu işler?

Hasan Çetkin:

“Bu yeni bir vaka değil, bunları sicili çoktan erozyona uğramış. Bu üniversite matematik mezunu 2. yıllık meslek Yüksel okuluna özel şartlar koyarak bankacılık ve finans bölümüne aldılar. Bunlar yüksek lisans alımlarında YDS puanlarını kabul etmeyip kendileri sınav yaptılar…”

Servet Ayık:

“İşe yerleştirmediğiniz kimse kaldı mı?

Kızılay kalmıştı üyelerinizi eski başkanlarınızı almadığınız orası da tamam olduğuna göre sırada hangi kurum var?

Bu memleketin çocuklarına ne zaman sıra gelecek?”

Veysel Canlı:

“Ali babanın bir çiftliği var ”

Serhat Bugu:

“Herkes etiğini bulacak böylesi durumda Bingöl de yüzde 68’in hakkı yoktur itiraz etmeye, çünkü hepsi bu adaletsizliğin hukuksuzluğun baş ortaklarıdır, kimse kusura bakmasın”.

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.