DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

“ŞEHRİMİZİ DE TEMİZ TUTALIM”

“ŞEHRİMİZİ DE TEMİZ TUTALIM”
04.06.2022 01:28 | Son Güncellenme: 04.06.2022 01:29
390
A+
A-


BİNDAG Yönetim Kurulu Başkanı Semiramis Karaarslan, 5 Haziran Çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Nasıl ki evimizin temiz olmasını istiyorsak; sokağımızın, mahallemizin ve şehrimizin temizliği için de aynı hassasiyeti göstermeliyiz” dedi.

“Daha Temiz, Daha Yeşil Bir Bingöl” için 5 Haziran 2008 yılında Bingöl Platformu ile MYO önündeki 4 bin metrekarelik alanı yeşil alana çevirdiklerini belirten Karaarslan, bu yıl yeniden fidan dikeceklerini söyledi.

Karaarslan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Nasıl ki evimizin temiz olmasını istiyorsak; sokağımızın, mahallemizin ve şehrimizin temizliği için de aynı hassasiyeti göstermeliyiz.

Belediye Başkanımız sevgili Erdal Arıkan, yönetimimiz ve gönüllülerimizle DSİ Piknik/Mesire alanında ağaç dikimi ile kampanyamızı bugün saat 15:30’da başlatıyoruz.

binguven-bal2

1972 yılında, bundan tam 50 yıl önce İsveç’in başkenti Stockholm kentinde düzenlenen ve çevre ile ilgili ilk uluslararası toplantı olma özelliğine sahip Birleşmiş Milletler Çevre konferansında alınan kararla 5 Haziran çevrenin korunması konusunda dünya çapında farkındalık yaratılması ve eylemde bulunulması amacıyla Dünya Çevre Günü oluşturuldu. 1-7 Haziran farkındalık haftasında, Daha Temiz, Daha Yeşil vurgusu ile kutlanması ve bu amaçla hareket edilmesi yeşili koruma anlamında Doğayı Koruma anlamında yapmamız gereken insani bir görevdir. Bingöl Doğal Afet Gönülleri Kurum ve Kuruluşlar halkımızla el ele vererek bunu en güzel bir şekilde yerine getirecek inancındayım. Özellikle iş insanlarımızdan destek istiyoruz. Her kapının önüne hepimiz bir ağaç dikersek, kapılarımızın önünü temizlersek; hem yeşil bir dünya, hem de temiz bir dünyayı çocuklarımıza bırakmış olacağız. Dilerim bu amaç doğrultusunda başlatacağımız kampanyaya tüm halkımız destek verir. Hepimize yeşil ve temiz bir Bingöl için başarılar diliyorum.”

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.