DOLAR
32,3679
EURO
34,9483
ALTIN
2.325,20
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Bingöl Okuyor projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY öğrencilerin açık alanda kitap okuma etkinliğine katıldı.

Bingöl Okuyor projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY öğrencilerin açık alanda kitap okuma etkinliğine katıldı.
15.11.2021 00:21
387
A+
A-

            İl Milli Eğitim Müdürümüz Rahmi GÜNEY ve İl MEM Yöneticileri  Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bahçesinde öğrencilerin kitap okuma etkinliğine katıldılar. Bingöl Okuyor projesi kapsamında lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürümüz GÜNEY kitap okumanın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: Kitap okumak kelime dağarcığını geliştirdiği ve dil becerilerini geliştir. Kapının dili nasıl açılmasını sağlarsa kitap okumak da dil becerilerimizi geliştirerek bize kapılar açar. Kitapla farklı dünyaların kapılarını aralar, bilmediğimiz şehirlerde gezeriz Her kitap ayrı bir dünyadır. Okumak bilinç dünyamızı zenginleştirir.”

            Proje faaliyetleri arasında il merkezinde ve ilçelerde kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve bu konuda yerel toplumda farkındalık uyandırmak için  Kasım ve Nisan aylarında kurum amirlerinin ve öğrencilerin katılımıyla kamusal açık alanlarda toplu okuma etkinlikleri düzenlenmesi yer alıyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikte İl Milli Eğitim Müdürü GÜNEY öğrencilerle okudukları kitaplara dair sohbet etti. Öğrencilere ne kadar kitap okuduklarını ve ne okuduklarını soran İl Milli Eğitim Müdürümüz GÜNEY, yeni nesil soruları çözebilmeleri için okuma anlama becerilerinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

            Kitap okuma etkinliğine Okul Müdürü Hüseyin BUDULGAN ve Edebiyat Öğretmeni Burhanettin ESİNTİ’nin eşlik ettiği  TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi 9.sınıf öğrencileri katıldılar. Öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürlüğünün bahçesinde bulunan kamelyalarda güzel havada kitap okumanın keyfini çıkardılar.

binguven-bal2

            İl Milli Eğitim Müdürünün yanı sıra Milli Eğitim Müdür yardımcısı Yusuf TOKUŞ ve Şube Müdürleri Muhittin KAYA, Muhittin BULUT, Fatih ERDİM ve Mehmet ARSLAN da öğrencilerle  toplu okuma etkinliğine katıldılar.

            İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bingöl Okuyor” projesiyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının arttırılması hedefleniyor.  Öğrencilerin  akademik ve sosyokültürel gelişimlerine katkıda bulunulması ile ilimizin ulusal ve uluslararası sınavlarda akademik başarı grafiğinin yükseltilmesi de  projenin hedefleri arasında yer alıyor.

            Proje kapsamında il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda kitap okuma saatleri gerçekleştiriliyor. Her dönem birer tane okur-yazar buluşması etkinliği ile 2022 Bahar döneminde ulusal çapta tanınan bir yazarın konuk edileceği geniş katılımlı bir imza ve söyleşi günü yapılması planlanıyor.

            Projenin içerisinde Ayın Kitap Kurdu, Ayın En Çok Okuyan Okulu, Liseler Arası Bilgi Yarışması, sınıf ve okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesi, liselerde okuma kulüplerinin kurulması, ve “Kitap Kardeşliği” etkinliğiyle köy okullarına kitap bağışlanması faaliyetleri bulunuyor.

            Bingöl Okuyor projesinin sosyal medya farkındalık etkinlikleri ile okullardan başlayan ve tüm topluma yayılan bir okuma hamlesinin başlatılması hedefleniyor. Bu kapsamda tüm kademelerden koordinatör okulların katılımıyla gerçekleştirilen “1 Kitap Oku-Yorum” video çalışmaları büyük ilgi görüyor.

Müdürlüğümüzün Bingöl Okuyor projesi Ekim ayı itibariyle başlatılmış olup 3 yıl boyunca sürdürülmesi planlanıyor.                                                       

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.