DOLAR
32,3379
EURO
35,1346
ALTIN
2.240,65
BIST
8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
9°C
İstanbul
9°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
11°C
Cuma Az Bulutlu
12°C
Cumartesi Az Bulutlu
13°C

BİNGÖL BİNGÖL OLALI, BÖYLE TANITIM GÖRMEDİ

<strong>BİNGÖL BİNGÖL OLALI, BÖYLE TANITIM GÖRMEDİ</strong>
07.11.2022 02:16 | Son Güncellenme: 21.11.2022 01:57
343
A+
A-

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği “Yöresel Lezzetler Festivali” Bingöl’ün tarihindeki en önemli tanıtım organizasyonlarından birine sahne oldu. Tüm geliri öğrencilere burs olarak verilecek etkinlikte, Bingöl standı binlerce kişiyi ağırladı. Bilal Erdoğan da 20 kilo bal satın alarak burs kampanyasına destek verdi.

Üsküdar Belediyesi tarafından Harem’de 32 ilin katılımı ile düzenlediği “Yöresel Lezzetler Festivali” Bingöl’ün en önemli tanıtım organizasyonlarından biri oldu. “Bingöl Dernekler Birliği”nin adını ‘Geleceğe Yatırım ve Tanıtım Festivali’ koyduğu etkinlikte binlerce ziyaretçi, Bingöllülerin eğitime olan destek kampanyasını takdirle desteklediler.

binguven-bal2

BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

İstanbul’da dernek faaliyetlerini sürdüren Bingöl iline bağlı 50 köy derneğinin başkanı ve yöneticisi,  bir ilke imza atmayı başardı. Festival boyunca Bingöl’ün lezzetleri satışa sunuldu, geliri öğrencilere burs olarak verilecek.

Üsküdar Harem’de gerçekleşen festival, beş gün sürdü.

Çok kısa bir süre içerisinde ‘Bingöl Dernekler Birliği’ çatısı altında bir araya gelen dernek başkanlarından oluşan gönüllü yürütme kurulu üyelerinin çalışması, her kesimden takdirle karşılandı.

Tüm geliri, üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtılacak festivalde, Bingöl’den Bal, Ceviz, Kavurma ve elma gibi ürünlerin sergilendiği stant da gönüllü çalışanlar, tüm ziyaretçiler tarafından takdir edildi.

BİLAL ERDOĞAN’DAN DESTEK

Sosyal sorumluluk projesi olarak ilk defa bu kadar fazla sayıda derneğin birlikte hareket etmesi, Bingöl standını ziyaret eden tüm siyasi ve bürokrat ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı ve Belediye başkanı Hilmi Türkmen ile beraber standları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, “Satışın tüm geliri üniversite öğrencilerine verilecek” denilince takdirle karşıladı. Bilal Erdoğan, “Bu çok anlamlı ve değerli bir girişimdir, standa çalışan tüm gönüllü ekibinizi kutluyorum” dedi.

“Biz de sizin bu değerli projenize destek olalım” diyerek yaklaşık 20 kilo Bingöl balı satın aldı.

FESTİVAL ALANINA 184 BİN KİŞİ GİRİŞ YAPTI

Festivale, yıllar önce Kiğı’da kaymakamlık yapan Kaymakam Adem Yazıcı ve Kiğı ile kardeş belediye olan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Adaklı Belediye başkanı Zeki Işık, Bingöl üniversitesi rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Ticaret Odası başkanı Kadir Çintay, Anadolu Adliyesi başsavcı yardımcısı Raif Bıkmaz, İstanbul’da farklı ilçelerde siyaset yapan, kamuda çalışan, iş insanları, dernek başkanları katıldı. Üsküdar belediye başkan yardımcısı Esat Kalay, festival sahasına beş günde 184 bin kişinin giriş yaptığını belirtti.

FESTİVALE BASIN VE MEDYADAN BÜYÜK İLGİ

Festival, ulusal ve yerel medyadan çok sayıda haber ve tanıtımda yer almayı başardı.

Festivalin birinci gününden itibaren etkinlikler İHA Ajansı, Kanal 8, Show TV, Kanal 7, Beyaz TV ve Takvim gazetesi gibi birçok ulusal ajans, gazete ve televizyonlarda yer aldı. Festivalin dördüncü gününde sahne alana yürütme kurulu üyesi şair ozan Abdurrahman Delen’in sunumu ve türküleriyle coşkuya dönüştü. Programda sahne alan ses sanatçısı Aziz Koç ve Cengiz Özsu’nun türküleriyle son buldu.

NOT: FESTİVALDE TOPLANAN GELİR, GİDER VE BURS VERİLEN ÖĞRENCİ SAYISI, YAKIN ZAMANDA TÜM KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAKTIR.

ULUSAL MEDYADA “GELECEĞE YATIRIM VE TANITIM FESTİVALİ”MİZDEN VİDEOLAR…..

Tv 8 Kanalı :

Şhov Tv:

İHA

https://www.iha.com.tr/video-ogrencilere-bal-gibi-burs-239658/?fbclid=IwAR3f4Y49rLy96sidxX_K423ZLQ73KxslRQAiPAHLyes-mY1KNkypE1MP1JI

TAKVİM GAZETESİ :https://fb.watch/gCpszOlvoc/

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.