DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Dünya Şampiyonu Bingöl Balı’nın hasat zamanı başladı

Dünya Şampiyonu Bingöl Balı’nın hasat zamanı başladı
07.08.2023 21:58 | Son Güncellenme: 07.08.2023 22:00
173
A+
A-

Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde çok sayıda uluslararası ödül ve dünya birinciliği alan Bingöl Balı için hasat etkinliği düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde çok sayıda uluslararası ödül ve dünya birinciliği alan Bingöl Balı için hasat etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Arı yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Aba, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ramazan Çakan ve çok sayıda arıcı katıldı.

Rektör Çapak, Başkan Arıkan ve Başkan Vekili Çakan, yeni sezon hasadı hakkında bilgi almak için arıcı kıyafeti giydiler. Peteklerde bulunan ince tabakayı Rektör Çapak ve Başkan Arıkan uyguladı. Petekler hazırlandıktan sonra bal sıkma makinesinden geçirilerek süzme işlemi tamamlandı.

İlk hasadı gerçekleştiren Rektör Prof. Bingöl balının bilinirliğini artırmak ve hak ettiği bilinirliği kazanmasına yardımcı olmak amacıyla geçen yıl bir ilçemizde düzenlediğimiz şenliği bu yıl üniversitemiz kampüsü içindeki arıcılık kompleksinde gerçekleştiriyoruz. , bal konusunda farkındalık yaratmayı ve balı hak ettiği yere koymayı hedefliyoruz. Aslında biz burada balı kutluyoruz ve bu festival büyüyerek devam edecek. Önümüzdeki yıllarda ulusal ve uluslararası bal hasadı festivalleri bile düzenleyebiliriz. Bu durum, Tüm arıcılarımıza bol bereketli ve bol kazançlı bir bal sezonu diliyorum.” dedi.

Başkan Arıkan, üniversitenin pilot üniversite olarak seçilmesinin arıcılığın gelişimine önemli katkıları olduğunu vurguladı. “Üniversitenin özellikle pilot üniversite olarak seçilmesiyle yürütülen çalışmalar arıcılığın gelişimine önemli katkılar sağladı. Dünya markası haline gelen balımızı markalaştırma konusunda çok daha hızlı hareket etmeliyiz. Avrupa Birliği yolunda tescillenme konusunda ciddi bir çalışma var ve inanıyorum ki bu çalışmalar tamamlandığında Bingöl balı dünyada çok daha fazla farkındalık yaratacak, tanınan ve tanınan bir bal haline gelecektir. Kısa sürede bu markalaşma sürecini tamamlayacağımıza inanıyorum. ”şeklinde konuştu.

binguven-bal2

Kaynak: (BGHA)

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.