DOLAR
32,5933
EURO
35,0082
ALTIN
2.450,52
BIST
9.785,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Karer Şirnan Köyü Kültür ve Taziye Evi Açıldı

Karer Şirnan Köyü Kültür ve Taziye Evi Açıldı
01.07.2023 16:35
201
A+
A-

Adaklı ilçesine bağlı Karer bölgesinden Şirnan (Altınevler) köyünde kültür ve taziye evi hizmete açıldı.

Açılışta Şirnan -Altınevler Köyü Şirnan Derneği Başkanı Hüseyin Kal ve Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Eş Genel Başkanı Musa Kulu konuşma yaptı.

Alevi inancının dışında hiçbir inancın kurdun açlığını ve yılanın çıplaklığını kendisine dert edinmediğini belirten DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, “Kendi inancımızı, dilimizi ve kültürümüzü sahiplenirsek kaybolmayız, kendimiz olarak kalırız. Sakın başkalarına benzemeye çalışmayın çünkü bizden daha vicdan, ahlak ve adalet sahibi bir inanç yok” dedi.

binguven-bal2

 “AMACIMIZ KÖYLÜLERİN BİR ARADA OLMASIYDI”

Bütçelerinin köylülerin emekleri üzerine olduğunu söyleyen Altınevler köyü Şirnan Derneği Başkanı Hüseyin Kal, “Biz desteğimizi önce köylülerimizden aldık bunun sebebi ise biz herkesin emeği olsun diye yola çıktık ve bu güzel birlikteliği oluşturduk. Amacımız sadece bir bina yapmak değildi asıl amacımız bütün köylülerimizin bir arada olmasıydı” dedi.

BAŞKALARINA BENZEMEYE ÇALIŞMAYIN, BİZDEN DAHA ADALET SAHİBİ BİR İNANÇ YOK”

‘Nenelerimiz güneş doğduğunda dua ederken ya hak yabandaki kurdu aç, yılanı çıplak bırakma diye dua ederdi’ diyen DAD Eş Genel Başkanı Musa Kulu, “4 tane kitap var, 366 peygamber dünyaya gelmiş ama Alevi inancının dışında hiçbir inançta kurdun açlığını ve yılanın çıplaklığını kendisine dert etmemiştir. Dünyanın hangi toplumu olursa olsun kendi dilinden, inancından, kimliğinden ve kültüründen çıktığı zaman kaybolur. Kendi inancımızı, dilimizi ve kültürümüzü sahiplenirsek kaybolmayız, kendimiz olarak kalırız. Sakın başkalarına benzemeye çalışmayın çünkü bizden daha vicdan, ahlak ve adalet sahibi bir inanç yok” diye konuştu.

Konuşmaların ardından lokmalar pay edildi. Açılış çekilen halaylarla sona erdi.

KAYNAK: PİRHA/BİNGÖL

rodi
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.